Facebook'tan görüntüler için uyarı kararı

Facebook artık kullanıcıları rahatsız edici içerik karşısında uyararak sarsıcı görüntülerle karşı karşıya kalmasını engelleyecek.

Facebook'tan görüntüler için uyarı kararı
Facebook'tan görüntüler için uyarı kararı
GİRİŞ 27.08.2014 23:59 GÜNCELLEME 27.08.2014 23:59

Özellikle son dönemlerde birçok kullanıcıdan gelen 'Sayfamda Irak ve Suriye'de yaşanan kafa kesme görüntülerini görmek istemiyorum' şikayeti üzerine harekete geçen Facebook, fotoğrafları silmeyi reddetse de görüntülemeden önce bir uyarı mesajı verileceğini açıkladı.

ABD merkezli bir kuruluş olan İnternette Aile Güvenliği Enstitüsü Başkanı Stephen Balkam BBC'nin sorularını yanıtlarken bu tür içerikler için en azından iki bariyer kurulması gerektiğini söylüyor.

"Öncelikle tüm fotoğrafı gizleyen bir uyarı penceresi olmalı. İkinci aşamada da kullanıcının söz konusu içeriğe erişmek için yaşını belirtmesi istenmeli" diyen Balkam, bu tür önlmleri aşmanın çok kolay olduğunu kabul etse de "En azından kullanıcı neyle karşılaşacağını bilecek" diyor.

Facebook'un yönetmelikleri

Facebook 2013'te Meksika'da yaşanan bir kafa kesme olayının videosu için benzer bir uygulamayı sınırlı bir süre için yapmıştı.
 
Ancak daha sonra videonun 'şiddeti yücelttiği' sonucuna varan Facebook yönetimi içeriği tamamen kaldırma kararı almıştı.
Facebook'un şiddet içeren fotoğraf ya da video paylaşımı politikası şöyle: "Şiddeti yücelten ve sadist eğilimlerle paylaşılan içerikler yasaklanır. Ancak şiddeti kınama ve önemli bir konuya dikkat çekme amaçlı paylaşımların önüne geçilmez."

BBC'ye konuşan bir Facebook sözcüsü, "Facebook'u kullanan kişilerden şiddeti kınamasını ve bildirmesini istiyoruz. ncak insanların dünyada yaşanan vahşiliklerden haberdar olması da gerek. Bunların arasında bir denge tutturmalıyız" diyor.

BBC

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...