F-35 tedarikçisine siber saldırı

Türkiye dahil 9 ülkenin ortağı olduğu F35 Projesi'nin tedarikçisinin 4 yıl boyunca izlenerek teknolojisinin çalındığı bildirildi

F-35 tedarikçisine siber saldırı
F-35 tedarikçisine siber saldırı
GİRİŞ 28.09.2014 15:33 GÜNCELLEME 28.09.2014 15:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Danimarkalı silah sanayisi üreticilerinin, uzun süre teknoloji casusluğuna maruz kaldığı, casusluğun Çin ile bağlantılı olduğu ileri sürüldü.

Kamu yayıncısı DR'nin, Askeri İstihbarat Servisi Siber Güvenlik Merkezinden edindiği belgelere göre, Danimarkalı en az 5 silah sanayisi üreticisinin bilgi teknolojileri sistemleri, 2008-2012 yılları arasında elit hackerların siber sızmalarına maruz kaldı.

Tüm firmaların adları açıklanmazken yetkililere göre, en önemlisi F-35 projesine parça üreten Danimarka'nın en büyük silah üreticisi Terma. Doğal olarak F35 projesi saldırının odağında.

 ABD'nin liderliğini yürüttüğü, İngiltere, İtalya, Hollanda, Türkiye,Avustralya, Kanada, Danimarka ve Norveç'in ortakları arasında bulunduğu F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi için çalışan Terma firmasının, F35'in uçak radarı elektronik aksamları, makineli tüfek taşıyıcısı, yüksek teknoloji uçak iskeleti paneli gibi parçaları tedarik ettiği bildirildi.

Siber Güvenlik Merkezi Başkanı Lund Sörensen, saldırının çok planlı ve uzun süreli yürütüldüğünü açıkladı.

Özel güvenlik firması Alienvault'a göre de kodlarından yola çıkılarak sözkonusu hackerların Çin Genelkurmayı ile ilişkili olduğu iddia edilirken Çin'in Kopenhag Büyükelçiliğinin konuyla ilgili sorulara yanıt vermediği kaydedildi.

YORUMLAR 2
  • OĞUZHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Saçma. Bilerek mi çaldırdılar acaba? Böyle saçmalık olmaz. İyi koru koruyamıyorsan internet bağlantısı olmayan bilgisayarlarda sakla. Zor bir şey mi onu anlayamıyorum!
    Cevapla
  • Fikrim Geldi 9 yıl önce Şikayet Et
    KOMİK. Çin yine yaptı yapacağını. Herkesten önce çakma F35 leri sürecek piyasaya.... Hem de 4 te 1 fiyatına :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı