Facebook'tan 'beğen' sahtekarlarına dava

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, sayfalarında "beğen sahtekârlığı yapanlardan" kurtulmaya kararlı görünüyor.

Facebook'tan 'beğen' sahtekarlarına dava
Facebook'tan 'beğen' sahtekarlarına dava
GİRİŞ 07.10.2014 02:58 GÜNCELLEME 07.10.2014 02:58

Facebook, şirketlere asılsız beğeni satanlara karşı açılan davalardan 2 milyar dolardan fazla para kazandığını açıkladı.
Birçok şirket, ürünlerinin gözde olduğunu göstermek amacıyla "kitlesel beğeni" satın alıyor.
Ancak Facebook, satışları bu şekilde pekiştirmeye çalışmanın yarardan çok zarar getirdiğini ve şirketlerin Facebook sayfalarında daha az iş yapmalarına yol açabileceğini bildirdi.
Facebook, güvenlik ayarlarıyla ilgili sayfasında "Beğen sahtekârlığından kurtulmak için yoğun çaba harcayacağız. Zira bizim sayfalarımızı kullanan birey ve şirketler, sahte değil, gerçek iletişim arıyor ve sonuç elde etmeye çalışıyor" açıklamasını yaptı.
Beğen sahtekârlarının, sayfa yöneticilerine "10 bin beğeni satın alın" tarzında önerilerle geldiğini belirten Facebook, sosyal medya dolandırıcılarının sahte hesaplar yarattıklarını, hatta bazen gerçek hesaplara girip bu yolla ek beğeni toplamaya ve istenmeyen e-postalar göndermeye çalıştıklarını kaydetti.
Facebook, bu sahtekârlıkların arkasında maddi kazanç sağlama amacı olduğundan, bu tür tacizkâr girişimlerin dolandırıcılara daha az kâr sağlamasına odaklandıklarını bildirdi.
Sosyal paylaşım sitesi, mahkemelerde açılan davaların yanısıra, istenmeyen e-postaları engellemek için de gelişmiş algoritmalar üzerinde çalışıldığını belirtti.

BBC

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!