Twitter, Twitpic'in fotoğraflarını silmeyecek

Twitter için bir fotoğraf uygulaması gören Twitpic, Twitter tarafından satın alındı ve arşivi ile fotoğrafları silinmeyecek.

Twitter, Twitpic'in fotoğraflarını silmeyecek
Twitter, Twitpic'in fotoğraflarını silmeyecek
GİRİŞ 27.10.2014 15:30 GÜNCELLEME 27.10.2014 17:48

Twitpic, 2008 yılında Twitter kullanıcılarının attıkları tweetlere fotoğraf iliştirmeleri sağlama amacıyla kurulmuş bir uygulama ve internet sitesiydi. Ancak geçtiğimiz aylarda gelen bir haber, Twitpic'in Twitter markasının haklarını ihlal etmesi nedeni ile kapanacağı yönündeydi. Şirket tarafından yapılan açıklama ile belirtilen bu durum, sonunda kullanıcıları memnun edecek bir noktada sonuçlanmış gibi görünüyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre twitpic.com ve arşivi tamamen Twitter tarafından satın alınıyor. Siteye ve uygulamalara bundan sonra yeni fotoğraf eklemek mümkün olmayacak olsa da kullanıcılar hesaplarına erişebilecek, silebilecek ve isterlerse fotoğraflarını bilgisayarlarına kaydedebilecekler.

Twitpic tarafından yapılan açıklamaya göre bundan sonra mobil cihazlarda yer alan uygulamalara da destek verilmeyecek ve uygulamalar mağazalarda yer almayacak. Twitter'ın kapatılması için çaba gösterdiği Twitpic, bu anlaşma sayesinde arşivini ve fotoğraflarını kaybetmeden internet üzerinden varlığını sürdürecek olsa da bir bakıma artık ölü bir uygulama ve internet sitesi konumuna geçmiş sayılıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...