Daha güvenli internet için internet ehliyeti

Son yıllarda internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olayların artması ile birlikte yeni çözüm yolları da beraberinde geliyor.

Daha güvenli internet için internet ehliyeti
Daha güvenli internet için internet ehliyeti
GİRİŞ 13.11.2014 19:22 GÜNCELLEME 13.11.2014 19:22

 Baden-Württemberg (BW) Tüketiciyi Koruma Merkezi de internet kullanıcılarının sanal dünyadan güvenli bir şekilde yararlanabilmeleri için ‘internet ehliyeti‘ öneriyor. 

Tüketiciyi Koruma Merkezi’den konu ile ilgili yapılan açıklamada, kullanıcıların internette bir talihsizlikle karşılaşıp karşılaşmayacaklarını şansa bırakmamaları için bilinçli bir şekilde internet kullanımına yönelik olan bu yöntemi uyguladıklarında etkisini göreceklerini duyurdu. 

Söz konusu kapsamı gençler, öğrenciler şeklinde sınırlandırılmayarak her kesimden internet kullanıcısına yönelik olarak geniş tutulmuş. Tüm dünyada olduğu gibi Almanya’da da milyonlarca insan her yıl çeşitli şekillerde internette mağduriyet yaşıyor. Almanya’da internet üzerinden yaşanan mağduriyetler arasında farkında olmadan yapılmış sigorta, telefon, internet, tatil sözleşmeleri, bir tıkla farkında olmadan katılmış olunan şans oyunları, bankacılık işlemleri ve e- mail hesaplarının hacklenmesi ile bu maillerin kriminal olaylarda kullanılması dikkat çekiyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!