CryptoLocker virüsüne dikkat! Bu mailleri açmayın

TTNET tarafından gönderilmiş gibi gözüken ve fatura süsü verilmiş mailler sizi CryptoLocker saldırısına maruz bırakabilir.

CryptoLocker virüsüne dikkat! Bu mailleri açmayın
CryptoLocker virüsüne dikkat! Bu mailleri açmayın
GİRİŞ 17.11.2014 14:46 GÜNCELLEME 17.11.2014 15:03

Fuat Öner'in haberi

Son günlerde ülkemizde siber saldırılarda bir artış söz konusu. Banka sistemlerine kadar düzenlenen saldırılardan en çok kişisel kullanıcılar etkileniyor.

BU MAİLİ SAKIN AÇMAYIN
TTNET tarafından gönderilmiş süsü verilen ve yüksek miktarda tutar yazan fatura bilgilendirme mailleri kullanıcıların başına daha önce görmedikleri bir bela açıyor. Gelen mail aslında CryptoLocker saldırısın bir parçası. Gelen maildeki fatura ekini indiren kullanıcıların bilgisayarına bulaşan zararlı yazılım bir çok türdeki kişisel dosyaları şifreliyor ve sizden dosyalarınıza eşirmek için şifre çözücü program satın almanızı istiyor. Ve tabi ki bu yüksek bir miktar karşılığı...

 TTNET CryptoLocker Saldırısına Dikkat

Daha sonra masaüstüne SIFRE_COZME_TALIMATI.html adında bir dosya geliyor ve dosyayı açtığınızda; "Uyarı Tüm dosyalarınız CryptoLocker virüsü tarafından şifrelenmiştir " uyarısı ekranda beliriyor.

Açıklamanın devamında "Bilgisayarınızda ağdaki, disklerde, ve USB belleklerde olan önemli dosyalarınız, fotoğraflar, videolar ve kişisel bilgiler CryptoLocker virüsü ile şifrelenmiştir. Bizim şifre çözme yazılımını satın almak dosyalarınızı kurtarmak için tek yoldur. aksi takdirde tüm dosyalarınızı kaybedebilirsiniz."

Dikkat CryptoLocker virüsü kaldırma işlemi şifrelenmiş dosyalara erişim sağlamaz. Şifre çözme yazılımını satın almak için tıklayınız gibi uyarılar geliyor ve dosyalarınız açılmıyor.." şeklinde uzunca bir açıklama ile dosyalarına tekrar erişmek için ödeme yapmanız gerektiğine dair bir yazıyla karşılaşıyorsunuz.

TTNET CryptoLocker Saldırısına Dikkat

SALDIRILARDAN KORUNMAK İÇİN BUNLARA DİKKAT EDİN
Bu saldırılardan korunmak için gelen maillerin hangi adresden geldiğine çok dikkat edilmesi gerekiyor. ikinci olarak fatura ekleri *.zip uzantısıyla değil PDF formatında gönderilmektedir. PDF olmayan fatura eklerini kesinlikle indirmemenizde ve açmamanızda fayda var. TTNET faturalarını
Faturahatirlatma@ttnetbilgilendirme.com.tr adresinden gönderiyor. Zararlı maillerde ise genellikle gönderen adresigözükmekte.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler