Türkiye'yi harekete geçiren harita!

Ankara’daki Kara Harp Okulu’nun krokisi Google Maps’te yayınlanınca Türkiye tarafından harekete geçildi.

Türkiye'yi harekete geçiren harita!
Türkiye'yi harekete geçiren harita!
GİRİŞ 21.11.2014 07:59 GÜNCELLEME 21.11.2014 10:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Google Maps’te bir süredir Ankara’daki Kara Harp Okulu’nun adres bilgisi ve krokisi yer almaya başladı.

Türkiye’de, Google’ın harita çalışmasını yapan Başarsoft, krokinin “yanlış bilgilerle de olsa” bir kullanıcı tarafından sisteme eklenmesi üzerine Google’la iletişime geçti.

Bu tesisin adresinin yanlış bile olsa sistemden çıkarılmasının önemine işaret eden yetkililer Google’ın, okulun krokisini birkaç güne kadar sistemden çıkarmasını bekliyor.

Başarsoft kaynakları, kullanıcıların bazen işletmelerini sisteme yüklediklerini belirterek, “Kara Harp Okulu da sisteme yüklenmiş. Tabii bundan Google’ın ilk anda haberdar olması mümkün değil. Biz gerekli uyarıları yaptık. Kara Harp Okulu adresinin yanlış bile olsa haritada yer almaması lazım. Çünkü bu stratejik bir tesis ve Google Maps’te yer alması yasak. Birkaç güne kadar çıkarılır” bilgisini verdi.

Dünyadaki askeri tesislere haritalarında yer vermeyen Google bu kuralı Türkiye için de eksiksiz uyguluyor. Daha önce başka bir arama motoru, askeri tesisleri gösterdiği için Genelkurmay ile mahkemelik olmuş, bu nedenle ceza almıştı. (Habertürk)

YORUMLAR 5
  • Ya ne kadar da safsınız. 2 9 yıl önce Şikayet Et
    Gençler kendi hallerinden memnun tek dertleri aşk, dedikodu, yeni bir telefon, yazın yarı çıplak tatil yapmak. Hiç bir idealleri amaçları yok. Heee bazende meydanlara çıkıp niye bağırdıklarını bilmeden bağırıyorlar o kadar. Devletin acilen bazı önlemler alması lazım, yoksa yarın çok geç olacak. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği yüzyılın mesleğidir. Bizden söylemesi...
    Cevapla
  • Ya ne kadar da safsınız. 1 9 yıl önce Şikayet Et
    Google haritayı kapatsa ne olur. Kendinizi güvende mi hissedeceksiniz. Adamların cihazları her yerde istedikleri zaman istedikleri bilgiyi istedikleri gibi kullanırlar. Bu kadar saf olmayın. Modeminizin ışıkları pırpır yapmayınca bir veri alışverişi olmadığını mı zannediyorsunuz ? Adamlar bütün dünyayı ağlarla örmüş ve herkesi dinliyorlar. Yapılacak tek şey. Bilgisayar Mühendisliği bilmem ne mühendisliği gibi saçma sapan işlere değil asıl yatırımı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNE yapmak. Elektrik akımı ve manyetik alanlar nasıl etkisiz hale getirilir uydu sistemleri nasıl devre dışı bırakılır onlara kafa yormak gerekiyor. Tabi bu işlere girişince de başınıza geleceklere hazırlıklı olan bir MİT lazım. Aselsanda olanları bu millet çabuk unuttu. Akdenize giderken düşürülen uçaktaki fizik mühendislerini de çabuk unuttuk. Sonra durup dururken intihar eden Manyetik alanlar üzerine çalışma yapan Prof.'umuzu da çabuk unuttuk. Unutun millet unutun. Youtube'da Medcezirin izlenme sayısına bakıyorum yüzbinleri buluyor.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu olanları Eski Türkiye,nin içindeki İngiliz ve Yahudi asıllı komutanlara babalarının mallarıymış gibi önemli bilgileri servis edip satanlara sormak lazım !
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    harun yahya sen niye üzerine alındın ki..,yarn mı var?
    Cevapla
  • harun yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibi ermeni, rum ve kürt asıllı bölücülere bişey sormayalım o zaman.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular