Tüm zamanların en gelişmiş virüsü

Bilgisayar güvenliği şirketi Symantec, tüm zamanların 'en gelişmiş bilgisayar virüsünü' tespit ettiklerini duyurdu.

Tüm zamanların en gelişmiş virüsü
Tüm zamanların en gelişmiş virüsü
GİRİŞ 24.11.2014 10:55 GÜNCELLEME 24.11.2014 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

'Regin' adı verilen yeni casus virüsün, büyük ihtimalle bir devlet tarafından yapıldığı ve altı yıl boyunca tüm dünya genelinde belirlenen hedeflere karşı kullanıldığı bildirildi.

Virüs bilgisayara yerleştirildiğinde, ekran görüntüsünü çekebiliyor, şifreleri çalabiliyor ve silinen dosyaları yeniden yükleyebiliyor.

Uzmanlar casus virüsün en çok Rusya, Suudi Arabistan ve İrlanda'daki devlet kurumlarını, şirketleri ve bireyleri hedef aldığını söylüyor.

Araştırmacılar, virüsün gelişmiş bir yazılıma sahip olmasının, bir ulus devlet tarafından siber casusluk faaliyetlerinde kullanılma amacıyla üretildiğine işaret ettiğini belirtiyor.

Araştırmacılara göre bu virüsü geliştirmek, yıllar olmasa bile aylar sürdü ve yaratıcıları "virüsün izinin kaybettirilmesi için ellerinden geleni yaptı."

Symantec'te güvenlik stratejisi uzmanı Sian John, "Beceri ve uzmanlık seviyesi ile gelişim sürecine bakılırsa, Batılı bir kuruluş tarafından yaratılmış gibi görünüyor" diyor.

Symantec şirketi casus virüsü, ABD ve İsrail tarafından İran'ın nükleer programını hedef alması için geliştirdiğine inanılan Struxnet ile karşılaştırdı.

Fakat Struxnet bilgisayar donanmasına ve malzemeye zarar vermeye yönelik tasarlanırken, Regin'in ise bilgi toplama amacında olduğu görülüyor.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 1
  • Asım 9 yıl önce Şikayet Et
    en gelişmiş virüs Windows tuuur. windowsunuz varsa başka virüs aramanıza gerek yoktur. hele birde antivirüs programınız varsa o zaman virüslerle halay çekiyorsunuz demektir ki, bilgisayarınızdaki bilgilerinize agop ve moiz den başka john ve corç ta ortak olmuş demektir. bilgisayarınızın ışıklarını yakıp söndüren virüsler, bırakın yakıp söndürsün, fazla bir şey olmaz, bu arada işinize bakın, yapacak pek bir şey yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!