MERNİS sistemi çöktü

Nüfus kayıtlarının tutulduğu MERNİS sistemi bu sabah itibarıyla çöktü. Geçtiğimiz günlerde ise reçete onay sistemi MEDULA sistemi çökmüştü.

 MERNİS sistemi çöktü
MERNİS sistemi çöktü
GİRİŞ 26.11.2014 11:38 GÜNCELLEME 26.11.2014 11:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin en büyük e-devlet projesi olan MERNİS (Merkezi Nüfus İşletim Sistemi)'nde bu sabah arıza başlayan arıza onarılmaya çalışılıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı 130 milyon kaydın yer aldığı MERNİS sisteminin çökmesiyle hiçbir online işlem yapılamıyor.

Türkiye genelindeki tüm nüfus müdürlüklerinde şu daikakalarda işlem yapılamadığı bilrdiriliyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri , “Sistem şuan çalışmıyor, arızanın giderilmesine çalışılıyor. En kısa zamanda sistem devreye girecek” dediler.

YORUMLAR 3
  • medetres 9 yıl önce Şikayet Et
    geçende yazdım yine yazıyorum ,bakın bu işler vizyonla alakalı senin nufusun 77 milyon sistemini o güne göre değilde 177 milyona göre kur,bakınzı youtube facebook vb hergün milyonlarca kişi video yüklüyor giriş yapıp online oluyor - ki bunlar özel kuruluşlar-çökmüyor koca devletin sistemi sık sık çöküyor ve ne zaman geri geleceğide belli olmuyor alın MEDULA son yıllarda kopup kopup çöküyor kimse de burnundan kıl aldırmıyor ortada bir sıkıntı varsa bunun çözümü belli serverlarını güçlendir başına da ilgili bilgili insanları getir.Tamam sorun sıkıntı olur hatta saldırı sabotajda olur ama çözümü de olur hemen savunmaya geçip biz biliriz moduna gerek yok artık e devlet işini daha sıkı şekilde takip etmek gerek
    Cevapla
  • Adem 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence ilaç sisteminde olduğu gibi bunun arkasında da meridyenler paraleller var :))
    Cevapla
  • Remzi Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen hiç hayatında arıza yapan bilgisayar, elektronik sistem görmedin mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'