Firefox'a yeni özellikler

Firefox yeni arama özelliklerinin ayrıntılarını anlatan bir yazı yayınlandı.f

Firefox'a yeni özellikler
Firefox'a yeni özellikler
GİRİŞ 27.11.2014 14:44 GÜNCELLEME 27.11.2014 14:44

Mozilla geçtiğimiz günlerde Google ile düzenli anlaşmasını yenilemeyi bırakmış ve ülkelere göre varsayılan arama motorları ile anlaştığını duyurmuştu. Şimdide, Mozilla blog sayfası üzerinden, Firefox’dan yapılan arama bölümünün neye benzeyeceğini, ayrıntıları ile anlatan bir yazı yayınlandı.

Firefox ‘un arama özelliği geliştirilmiş bir öneri sistemine sahip olacak. Ayrıca her zaman kullandığınız arama motoru dışında aramalar da yapmanızı sağlayacak düğmeler eklenmiş. Mesela Wikipedia üzerinden bir arama yapmak istiyorsanız, aradığınız kelimeyi girip listeden Wikipedia düğmesine basarak, doğrudan ilgili sayfaya yönlendirilebileceksiniz.

Firefox sizin dil terchinize göre bir grup arama motorunu hazır olarak kullanımıza sunuyor. Ama her zaman Firefox tarafından seçilen varsayılan arayıcıları kullanmak zorunda değilsiniz. İsterseniz yeni arama motorlarını da seçenekler arasına ekleyebilirve istediğiniz biri üzerindne hızlı arama yapabilirsiniz.

Yeni arayüzü ve arama özellikleriyle daha güçlü ve esnek bir Firefox bizi bekliyor. Çıkış tarihi ise henüz kesin olmamakla birlikte, Aralık ayı içerisinde yeni sürümün indirilebilir hale geleceğini düşünüyoruz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim