Gangnam Style YouTube'u bozdu

Güney Koreli sanatçı PSY'nın izlenme rekorları kıran Gangnam Style klibi YouTube'un izlenme sayısını gösteren sayacını bozdu.

Gangnam Style YouTube'u bozdu
Gangnam Style YouTube'u bozdu
GİRİŞ 04.12.2014 08:55 GÜNCELLEME 04.12.2014 09:01

Yaklaşık 2 yıl önce 2012 yılında yayınlanan Güney Koreli PSY'nin Gangnam Style şarkısı izlenme rekorları kırmış ve müzisyenin dünya çapında tanınmasını sağlamıştı. 2012 yılının sonuna doğru YouTube'da 1 milyar kez izlenen şarkı, bu yılın yaz aylarında ise 2 milyar kez izlenme barajını aşmıştı.

PSY'nın popüler şarkısının izlenme rakamlarının bu kadar yüksek olması YouTube'un izlenme sayısını gösteren sayacın bozulmasına neden oldu. Gangnam Style parçası 2 milyar 147 milyon 483 bin 647 kez izlendikten sonra sayaç arızalandı. Arızanın sebebi ise YouTube'da izlenme sayısı limiti olarak bu rakamın belirlenmesi. Sorunun temelinde ise 32 bit destekli sayaç bu rakamdan daha üstünü göstermemesi yatıyor.

Soruna müdahale eden YouTube'un sahibi Google, eski sayacın yerine yenisinin kullanıma sunulduğunu açıkladı. Yeni sayaç daha büyük rakamları da gösterebilecek şekilde dizayn edildi. Bugüne kadar hiçbir video bu rakamın üstüne çıkmadığı için sorun yaşanmamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini