İranlı hacker'lardan ABD'ye saldırı

İranlı hackerların, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 ülkeye siber saldırı düzenlediği ortaya çıktı.

İranlı hacker'lardan ABD'ye saldırı
İranlı hacker'lardan ABD'ye saldırı
GİRİŞ 04.12.2014 17:38 GÜNCELLEME 04.12.2014 17:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

California merkezli güvenlik firması Cylance tarafından iki yıldır yapılan sanal takibe göre İran, 16 ülkede kritik öneme sahip enerji, ulaşım ve sağlık servislerinin de içinde olduğu 50 noktaya siber saldırı yaptı.

GİZLİ BİLGİLERİ ELE GEÇİRMEK İSTEDİLER

İranlı hacker'ların, Türkiye, ABD, Kanada, İsrail, Hindistan, Katar, Kuveyt, Meksika, Pakistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, İngiltere, Çin ve Güney Kore’ye karşı siber saldırı düzenleyerek devletlerin gizli bilgilerini ele geçirmeye çalıştığı belirtildi.

Hacker'ların özellikle, bilgisayar sistemlerini kilitleyebilecek ve kritik kontrol noktalarını ele geçirecek saldırılarda bulunduğu ifade edildi. New York Times’ta (NYT) yayımlanan habere göre, bir başka güvenlik şirketi Crowdstrike ise son dokuz ay içinde yaptığı çalışmada İranlı hacker'lerın siber saldırıda bulunduğunu tespit etti.

ABD'NİN DENİZ KUVVETLERİ AĞINA GİRDİ

Cylance’in konuyla ilgili raporuna göre, hacker'lar, ABD Deniz Kuvvetleri’nin San Diego’daki bilgisayar ağına girerek ülke genelinde bulunan denizci ve siviller arasındaki iletişime müdahale etti. Bunun yanı sıra saldırganların büyük hava yolları şirketleri, tıp fakülteleri, enerji şirketleri, otomobil üreticileri, doğal gaz üreticileri ve askeri birliklere iş yapan şirketlerin de bilgi datalarına girdiği tespit edildi.

İranlıların özellikle aralarında Güney Kore, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın da bulunduğu bazı ülkelerdeki hava yollarının uçak hareket kapılarını ve güvenlik sistemini değiştirip insanları yanıltmaya çalıştığı kaydedildi.

YORUMLAR 8
  • bsd 9 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel. abd bbg evi gibi her dakika izlesi ..nefes almak kadar doğal bir şey. adamlar yapınca yaw anam
    Cevapla
  • NSA VE BİRİM 8200 9 yıl önce Şikayet Et
    ARTIK NSA YENİ GELİŞTİRDİĞİ TEKNOLOJİ İLE İNTERNET ALTYAPISINI ELEKTRİK HATLARINA AKTARDI ARTIK SADECE ELEKTİRİK HATLARINA GİRİLEREK TÜM ELEKTİRİK SİSTEMİNE BAĞLI CİHAZLARA ULAŞILABİLİYOR ... CIA VE NSA FLASH DİSKLERE GİZLENEN BİR VİRUS İLE İRANDAKİ YER ALTINDA BULUNAN NÜKLEER SANTRALLERİN ÇALIŞMA ZAMANLARINI DEĞİŞTİREN BİR YAZILIM İLE 6 TANE NÜKLEER REAKTÖRÜ PATLATTI BUNU ÇÖZEN İKİ İRANLI BİLGİSAYAR PROGRAMCISI ÖLDÜRÜLDÜ VİRUSUN ADI STUXNET DİR NSA VE İSRAİLLİ Birim 8200 TARAFINDAN YAZILMIŞ VE FLAS DİSKLERLE İRAN REAKTÖRLÜRİNE BULAŞTIRILMIŞTIR.
    Cevapla
  • GOOD 9 yıl önce Şikayet Et
    İŞİ ÇÖZMÜŞSÜN HACI
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    artikmi ?? coktaaaan beri yapiyorlar bunu. bildigim kadariyla 90li yillardan beri.
    Cevapla
  • GD 1RHA0 9 yıl önce Şikayet Et
    en fazla bu kadar yapabilirler işte. sahte kabadayılar.
    Cevapla
  • şeytani yapılanma 9 yıl önce Şikayet Et
    okyanus ötesinede bi saldırı düzenlesenize..
    Cevapla
  • Yigit 9 yıl önce Şikayet Et
    Tarih bize iran'a guvenmemeyi ogretti !!!!!!
    Cevapla
  • Veysel 9 yıl önce Şikayet Et
    ne kafadasın sen yahu bu nasıl zihniyet sanki ehli sünnete saldırmış abd ye saldırmış elleri dert görmesin keşke diger sünni ülkeler(türkiyede erdogan hükümetini ayır)abd uşaklıgı yapaktan başka ne işe yarar bak mısırda mursiyi kendine sünni müslüman diyen körfez ülkeleri darbeyi destekledi asılacak 300 kişiye teröristler asılacak dedi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!