ABD'nin siber casusluk ağı ortaya çıktı

ABD istihbarat birimlerinin 30'dan fazla ülkedeki bilgisayarları gözlemlemek ve sabote etmek için casus yazılım kullandığı ortaya çıktı.

ABD'nin siber casusluk ağı ortaya çıktı
ABD'nin siber casusluk ağı ortaya çıktı
GİRİŞ 19.02.2015 09:07 GÜNCELLEME 19.02.2015 09:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kaspersky Lab adlı Rus yazılım güvenliği firmasına göre, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ve ABD Ordusu Siber Komutanlığı bir işbirliği gerçekleştirerek nükleer programını denetlediği ülkelerin bilgisayarlarına daimi olarak sızmayı başardı. Rapora göreABD, aralarında Türkiye'nin de olduğu 30 ülkedeki kişisel bilgisayarlara sızdı. Söz konusu yazılım en çok İran, Rusya, Pakistan, Afganistan, Çin, Mali, Suriye, Yemen ve Cezayir'de görüldü. Program, ülkelerdeki bilgisayarların aygıt yazılımına kadar erişerek yaklaşık 20 yıl boyunca sistemleri ya takip etti ya da sabote etti. İran'ın nükleer programınısabote ederek bin santrifüjü saf dışı bırakan Stuxnet adlı bilgisayar virüsünün tekniklerini kullanan yazılımın oldukça gelişmiş olduğu ifade ediliyor. Kaspersky Lab, "Bu yazılım bilgisayarlara o denli işlemiş ki, bilgisayar çalışmaya başlar başlamaz devreye giren aygıt yazılımına bile bulaşmış. Bu noktada var olan antivirüs programları ve güvenlik protokolleri temizlik yapamıyor. Tek çözüm bilgisayarın kendisini değiştirmek" dedi. İnternet bağlantısı olmayan bilgisayarlarda da çalışan yazılım sayesinde ABD'li istihbarat birimleri ülkelere ait şifreleme sistemlerinin anahtarlarını öğrenerek gizli belgelerin içeriğini elde ediyor. Sistem internet bağlantısı olmayan bilgisayarların donanımına yerleştirilen özel bir parça ile NSA tarafından gönderilen düşük frekanslı radyo dalgalarını alabildiği ve bu şekilde bilgi paylaşımı yapabildiği belirtiliyor. Diğer yöntem de bir ajanın bilgisayara USB aracılığıyla rutin olarak sızması.

IŞİD'E KARŞI YENİ BİRİM

IŞİD'in sosyal medyadaki propagandasının en önemli gücü olduğunu düşünen ABD Dışişleri Bakanlığı, karşı propaganda gerçekleştirecek yeni bir birim kurmaya hazırlanıyor. ABD Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, büyükelçilikler ve istihbarat ajanslarına ait sosyal medya hesaplarıyla IŞİD'in günde gönderdiği 90 bin Twitter mesajına yanıt verecek bu birimin kuruluşunu ise küçük bir departman olan Stratejik Kontraterör İletişimleri Başkanlığı gerçekleştirecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • bilindik bir şey 9 yıl önce Şikayet Et
    herkse biliyor. bunu tek yapan ABD değil ki RUSYA ÇİN JAPONYA İNGİLTERE ALMANYA..... saymakla bitmez. bağımsız oldukları gibi birliktede ahreket edebiliyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...