Microsoft Internet Explorer sonlandırıldı

Microsoft radikal bir karar alarak popüler tarayıcısı Explorer'ı sonlandırdı.

Microsoft Internet Explorer sonlandırıldı
Microsoft Internet Explorer sonlandırıldı
GİRİŞ 01.03.2015 06:17 GÜNCELLEME 01.03.2015 06:17

Internet Explorer çok uzun yıllardır internette gezinmek isteyenlerin tercih ettikleri seçenekler arasında yer alıyor ve Microsoft Windows işletim sistemiyle birlikte geliyor. Tarayıcının geçmişte çok sayıda web tarayıcısı ile savaşlar yaşadığını ve bu savaşlardan galip olarak ayrıldığını dikkate alırsak, Microsoft'un tarayıcıyı sonlandırma kararının oldukça radikal bir karar olduğunu söyleyebilirim.

Şirketin verdiği bu karar, Internet Explorer'ın barındırdığı hataların çokluğundan kaynaklanıyor ve artık modern web tarayıcılarla başa çıkmakta zorlanan tarayıcının yerine Windows 10 ile birlikte geleceği doğrulanan Spartan tarayıcısı geçecek. Her ne kadar resmi açıklama hataların çokluğu olarak adlandırılsa da bu durumun arkasında başka sebepler olduğu da söylentiler arasında.

Zira Internet Explorer'ın bir dönem sahip olduğu çok sayıda negatif özellik ve yavaşlıktan ötürü adının her daim kötü bir şekilde anılması, Microsoft'un yeni bir başlangıç yapmak istemesine sebep olmuş olabilir. Spartan'ın çok daha agresif bir ada sahip olması ve yepyeni bir deneyim sunacağının belirtilmesi ise Internet Explorer'ın aksine çok sıkı bir şekilde tarayıcılar piyasasına giriş yapacağını bizlere gösteriyor.

Yavaş yavaş modern internet gereksinimlerini gerçekleştirmekte zorlanan Internet Explorer'ın aksine, Spartan'da yeni bir tarayıcı motoru kullanılacak ve bu motor web sitelerini Chrome, Firefox ve diğer tarayıcılarda olduğu gibi performanslı bir şekilde görüntüleyebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi