Bu e-posta'ya dikkat !

İnternet dolandırıcılarının PTT Kargo’nun ismini kullanarak sahte e-posta’lar gönderip vatandaşları dolandırmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Bu e-posta'ya dikkat !
Bu e-posta'ya dikkat !
GİRİŞ 19.03.2015 14:39 GÜNCELLEME 19.03.2015 16:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

PTT Posta Hizmetleri’nin adını kullanan dolandırıcılar, şüphe uyandırmayacak bir yönteme imza attı. Vatandaşlara PTT Kargo’nun mail adresinden kargo takip numarasıyla ‘Kargonuz teslim edilememiştir’ başlığıyla mail atan dolandırıcılar, vatandaşların adres bilgilerini güncelleyip kargolarını alabilmeleri için ‘PTT Adres Değişikliği Formu’nu doldurmalarını istiyor. Kargonun 15 gün içinde alınmaması halinde fazladan her gün için 25 TL tazminat talep edileceğini vurgulayan dolandırıcılar, link vasıtasıyla vatandaşları form doldurmaya zorluyor.



Sahte PTT adresine yönlenen linke tıklanması halinde bilgisayara bulaşan virüs, kredi kartı, özel bilgiler gibi pek çok veriyi dolandırıcılara aktarıyor. Virüs aynı zamanda hedef bilgisayarları ’zombi’ haline getirerek, uluslararası network saldırılarına katkı sağlıyor.

E-posta’ya ilişkin binlerce şikayet aldıklarını belirten PTT görevlileri, vatandaşlara ‘PTT Adres Değişikliği Formu’ linkine tıklamamaları konusunda uyarıda bulunuyor.

YORUMLAR 4
  • nadir 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah belasini versin dolandiricilarin
    Cevapla
  • sinan ay 9 yıl önce Şikayet Et
    eksik yazılmış dosyaları RDA-2048 Şifreleme Yönleti ile Şifreleyip Kullanımaz hale getiriyor Dosların Tekrardan Kullanılabilmesi için Kendilerinin Vereceği anahtara ihtiyaç duyulmakyadır Şu anda Çözüm ShadowEplorer ile Dosyalrın Önceki Zamanları Geri Döndürmek
    Cevapla
  • Aman !! 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok Önemli Bir Haber, bu tür bir virüse maruz kalmış biri olarak, Özellikle kurumsal bilgisayarlarınızdan uzak tutmanız menfaatinize olacaktır, bu mail hesabınıza düştüyse derhal silmenizi bilgi ve belgelerinizi bilgisayar dışında yedeklemenizi öneririm
    Cevapla
  • mtdrgn 9 yıl önce Şikayet Et
    bu haberler çıkmadan önce bu mail bana da geldi. sahte olduğu her halinden o kadar belliydi ki gülüp geçtim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler