AB'den şok uyarı: Hesabınızı kapatın!

Avrupa Komisyonu temsilcisinden 'veri gizliliği' davasında beklenmedik açıklama...

AB'den şok uyarı: Hesabınızı kapatın!
AB'den şok uyarı: Hesabınızı kapatın!
GİRİŞ 27.03.2015 13:32 GÜNCELLEME 27.03.2015 13:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının eğer bilgilerini ABD güvenlik birimlerinin eline geçmesini istemiyorlarsa Facebook hesaplarını kapatmaları gerektiğini bildirdi.

Gizlilik konusundaki çalışmalarıyla tanınan Maximilian Schrems'in açtığı bir dava Avrupa Komisyonu'nun Facebook hakkında şok bir uyarıda bulunmasına vesile oldu.

AB'deki 'Güvenli Liman' genelgesine göre ABD'de 'internet veri gizliliğini' koruyan yeterli kanunlar bulunduğu için, merkezi bu ülkede bulunan Facebook, Google gibi firmalar Avrupalı kullanıcıların verilerini Atlantik'in karşı kıyısında toplayabiliyor.

Veri gizliliği ile basit bir şekilde Facebook'da paylaşılan ersimler ya da yorumlardan öte, kullanıcıların internette attığı her adımın depolanmasından bahsediliyor.

YORUMLAR 3
  • Yorumsuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bizim hükümet söylese idi ne olurdu ?
    Cevapla
  • bizim cocuk johny 8 yıl önce Şikayet Et
    müttefik abilerimiz kiziyor
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    o zaman hepsini kapatalim. bilgisayarimiz basta olmak üzere, iphone, android, Internet, akilli tv leri, vs..vs.. bunlarin hepsi verileri toplamiyorlarmi sanki ?! balik bastan kokarmis. böyle teknoloji piyasaya cikmadan önce testlerden gecmesi gerekir. ne zaman güvenli olarak sonuclanirsa ondan sonra piyasaya cikmali. diceeeem...emme hicbirinde güvenligi saglayamazlar. elktirig bile kapatmak lazim o zaman.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!