Google o görüntüleri kaldırdı

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nin uyarısı sonrası Google, şehit savcının rehin alınması görüntülerini kaldırdı.

Google o görüntüleri kaldırdı
Google o görüntüleri kaldırdı
GİRİŞ 07.04.2015 01:33 GÜNCELLEME 07.04.2015 01:50
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda terör saldırısında şehit edilen savcı Kiraz'ın rehin alınması görüntüleri yayınlanan YouTube ve arama motoru Google'ın söz konusu yayınlarının, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'un 8/2. maddesi doğrultusunda engellenmesini talep etti.

MAHKEMENİN KARARI

Savcılığın talebini kabul eden İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, kararında gerekçe olarak şunları belirtti:

''Milli Güvenliği ve Kamu Düzenin Korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi ve kamu görevlileriyle vatandaşların internet ortamında yer alan yasa dışı içerikler nedeniyle mağdur olmaması, zarara uğramaması, hak ve özgürlüklerin muhafaza edilmesi amacıyla talebin kabulüne karar verilmiştir."

"Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerini halen yayınlamakta olan Google adlı arama motoru ile aynı yer sağlayıcı üzerinden yayın yapan YouTube adlı internet sitesinden görsel ve videoların, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'un 8/2. maddesi uyarınca içerikten çıkarılmasına, mümkün olmadığı takdirde erişimin engellenmesine hükmedilmiştir.''

Hakimlik, kararın yerine getirilmesi amacıyla doğrudan Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne gönderilmesine ve en geç 4 saat içinde erişim sağlayıcısı tarafından kararın yerine getirilmesine hükmetti.

GOOGLE'IN AVUKATI TWITTER'DAN DUYURDU

Google'ın avukatı Gönenç Gürkaynak, Twitter hesabından söz konusu içerğin kaldırılarak anlaşmaya varıldığını duyurdu:

"Uyumaya gidiyorum. Bu da beni iyi tanıyanlara 'Google bu akşam kapanacak mı?' meselesinde ne noktaya gelindiğini anlatıyordur. İyi geceler."

KAYNAK: AL JAZEERA, AA
YORUMLAR 87
  • faruk 9 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen temizlenmiş teşekkürler google...
    Cevapla
  • Şevki 9 yıl önce Şikayet Et
    Hala var o görüntüler yazık
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist dostu arıyorsanız, Batının istihbarat örgütlerinin piyonu terörist destekçisi arıyorsanız, Türkiye’nin Devlet gibi gücünü göstermesinden, itibarından rahatsız olan arıyorsanız, burada Google’un kapatılması aleyhine yorum yapanlar tam da aradıklarınızdır.
    Cevapla
  • ahmet aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    gizleseniz ne olur ALLAH görmüyor mu nasıl inanç sahibisiniz
    Cevapla
  • Hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    dns değiştirmeye gerek bile yok hatta ben az önce izledim gözlerim doldu you tube girince en altta ülke seç var ordan başka ülke seçlip izleniyor. Acil çözüm getirin dünya çapında engellensin med nüce tvde iyi propaganda yapmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi