Google'a 'Satın Al' butonu geliyor

İnternet devi Google, çok yakında arama sonuçlarına 'Satın Al' butonu ekleyecek.

Google'a 'Satın Al' butonu geliyor
Google'a 'Satın Al' butonu geliyor
GİRİŞ 18.05.2015 09:54 GÜNCELLEME 18.05.2015 09:54

Böylece kullanıcılar aradıkları herhangi bir şeyi doğrudan Google aracılığıyla hızlıca satın alabilecek.

Google'a yakın kaynaklara göre online satış sayfalarının listelendiği arama sonuçlarına "satın al" tuşu ekleyecek. Bu yeni özelliğin, küçük ekranlı cihazlarda online satışı kolaylaştırmaya yönelik olduğu belirtiliyor.

Yine aynı kaynaklara göre Google'ın "satın al" tuşundaki öncelikli amacın akıllı telefon ve mini tabletler gibi çevrimiçi satın alma işlemini gerçekleştirmenin zor olduğu cihazlarda süreci kolaylaştırmak olduğu yönünde. Google'ın bu hamlesi Amazon, eBay gibi online satış yapan büyük siteler için yeni bir alternatif sunsa da, bu tür markaların müşteri ile bağını koparması açısından sakıncalı olabileceği dile getiriliyor. Çünkü, Google'ın "satın al" tuşu ile gerçekleştirilecek işlemler tamamen Google tarafından üstleniliyor.

Kullanıcıların Google arama sonuçlarında "satın al" bağlantısına tıklaması halinde bir başka Google sayfasına yönlendirileceği ve işlemin Google üzerinden gerçekleştirileceği iddialar arasında. Ayrıca, Google'ın satın alma bilgilerini sonraki satın alımlar için saklayacağı ve tüketicileri kendi satın alma sistemine yönlendireceği öne sürülüyor. Bakalım Google'ın yeni sistemi hakkındaki iddialar gerçek olacak mı?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi