Google'ı alt eden Mısırlı tamircinin işleri açıldı

Kullanıcılar, bir hata nedeniyle Mısır'da Google'a girip 'Google' diye aratınca ilk sonuç olarak Saber El-Tooney'in sayfasıyla karşılaştı

Google'ı alt eden Mısırlı tamircinin işleri açıldı
Google'ı alt eden Mısırlı tamircinin işleri açıldı
GİRİŞ 04.06.2015 13:44 GÜNCELLEME 04.06.2015 13:44

Mısırlı bir tamirci Google aramaları sayesinde ülkesinin en tanınan kişilerinden biri haline geldi.

Mısır'dan Google'a girip 'Google' araması yapıldığında ilk sırada Google yerine Saber El-Tooney'nin Google+ sayfası çıktığını gören birçok kullanıcı önce bunun bir reklam olduğunu düşündü.

Ancak dijital pazarlama uzmanı Eyad Nour, kısa bir araştırmanın ardından El-Tooney'nin sayfasının normal bir arama sonucu olarak, sonuçların en tepesinde yer aldığını farketti. Nour, 'incognito mode'da da ynı sonuca ulaştı.

Daha sonra, El-Tooney'in Google+ sayfasına girip, sayfanın 3.5 milyondan fazla görüntülenme sayısına sahip olduğunu farkedince bunun bir 'kişiselleştirilmiş sonuç' olmadığından emin oldu. (Google+'da sayfa görüntülenme sayısını görebiliyorsunuz)

'İNSANLAR GOOGLE'IN ANA ŞİRKETİ OLDUĞUMU MU DÜŞÜNÜYOR?'

Bunun ardından merak içinde El-Tooney'i arayan Eyad Nour, tamirciden "Evet galiba Google benim için bir sayfa yapmış. Bir sürü kişi arayıp bu konuyla ilgili konuşmak istedi" cevabını aldı.

El-Tooney Google+ sayfasını 2009 yılında açtığını, sayfayla pek de ilgilenmediğini, hatta sayfada yer alan e-mail adresinin artık geçerli bile olmadığını belirtti. 

Eyad Nour yayımladığı İngilizce blog yazısında tamirciye aramalarda Google'ın üstünde yer aldığını söyleyince El-Tooney'nin gülerek "Yani insanlar benim Google'ın ana şirketi olduğumu mu düşünüyor? İyimiş" cevabını verdiğini belirtti.

Google konuyla ilgili yaptığı açıklamada sorunun neden kaynaklandığını çözmeye çalıştıklarını belirtti. Artık El-Tooney'nin sayfası aramalarda ilk sırada çıknıyor ancak kendisi artık Mısır'ın en bilinen isimlerinden biri ve işleri de açılmış durumda. 

SEO UZMANLIĞI KAZANÇLI BİR İŞ HALİNE GELDİ

Arama motoru optimizasyonu (SEO) günümüzde, internetten para kazanmayı amaçlayan herkesin üzerine düşmesi gereken en önemli iş haline geldi. 

Site veya blog sahipleri Google gibi arama motorlarında belli anahtar kelimeler arandığında, ön sıralarda yer almak için arama motoru optimizasyonu yapmak zorunda.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi