İtalyan şirket e-postayı yasakladı

Bir İtalyan şirketi, iç yazışmalarda 'büyük iş stresi' yarattığını tespit ettiği e-postaların, bir hafta boyunca kullanımını yasakladı.

İtalyan şirket e-postayı yasakladı
İtalyan şirket e-postayı yasakladı
GİRİŞ 12.11.2015 09:19 GÜNCELLEME 12.11.2015 09:19

Como kentinde ev tekstili üreten ve bazı ülkelerde de şubeleri bulunan Gabel'in çalışanları arasında yaptığı anket, günlük iş stresini artıran sebeplerin başında, şirket içindeki onlarca e-postanın okunması ve cevaplanması olduğunu ortaya koydu.

Çalışanların çoğu, kendileriyle görüşen uzmana, e-postalarla ilgilenmekten asıl yapmaları gereken işe odaklanamadıklarını ve bunun da verimliliklerini azalttığını söyledi. Bunun üzerine şirketin üst yöneticisi Emilio Colombo, çalışanlarının memnuniyetini artırmak, stresini biraz olsun azaltmak için 9-13 Kasım tarihleri arasında e-posta kullanımını yasakladıklarını duyurdu. Sadece şirket içindeki yazışmaları kapsayacak olan bu uygulamayla, çalışanlar arasındaki diyaloğu geliştirip, daha çok yüz yüze konuşmalarını, ilişkilerini sıcak tutmalarını sağlamayı amaçlayan Colombo'nun, bu duyuruyu bir e-postayla yapması ise dikkat çekti.

Colombo mesajında, bu uygulamanın kendilerini geriye, insanların daha çok birbirleriyle konuştuğu zamanlara götüreceğini de yazdı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'