İlk yerli baz istasyonumuz: ULAK 4.5G

Aselsan'ın liderliğinde yürütülen yerli baz istasyonu projesinde sipariş aşamasına gelindi.

İlk yerli baz istasyonumuz: ULAK 4.5G
İlk yerli baz istasyonumuz: ULAK 4.5G
GİRİŞ 18.02.2016 17:49 GÜNCELLEME 18.02.2016 17:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bildiğimiz gibi 1 Nisan tarihi itibarı ile 4.5G'ye geçiyoruz. Teorik olarak erişilebilecek 450Mbps'lik hıza pratikte ne kadar yaklaşabileceğimiz ise altyapımızın sağlamlığı ile doğru orantılı. İnternet altyapısının temel taşlarından birisi ise hiç kuşkusuz baz istasyonları.

Evet; ülkemizde 2013 yılından beri geliştirilmesi yönünde çalışmaların yürütüldüğü 'yerli baz istasyonu' projesinde sipariş aşamasına gelindi.



Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, yerli baz istasyonu için sipariş görüşmelerine başlanmış durumda. Siparişlerin tamamlanması ertesinde halihazırda dokuz farklı ülkede faaliyet gösteren Turkcell de şebekelerinde yerli baz istasyonları kullanacak.

Ana yüklenici olan ASELSAN ile Netaş ve Argela firmalarının iş ortaklığında üretilecek olan ilk yerli baz istasyonumuz ULAK'ın tamamlanması ile birlikte uluslararası rekabet gücümüz de ciddi derecede artacak.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 3
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Yerli Baz İstasyonu üretilmesine sevindim
    Cevapla
  • yunus 8 yıl önce Şikayet Et
    3g de en fazla 23 mbps hızları gördük çoğu bu hızlarıda göremedi çünkü operatörler turbo deyip parayla sattılar bu hızı.. ortalama 7 mbps hız aldı vatandaş.. şimdi kalkmış turkcell 475mbps hız vadediyor ya Allah aşkına buna turkcell bile inanmıyor sırf reklam sen önce 3g nin hakkını ver 3g çekmeyen yerler var daha.... yurdum insanı nasıl dolandırıcılar ey yetkililer duyun görün bu durumu gerçi sayın bakanda geçen dillendiren anlayana..
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    sukur Allah a
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor