Google'da canlı yayın dönemi: Youtube Connect

Google, sonunda uzun zamandan beri kendisinden beklenen adımı attı!

Google'da canlı yayın dönemi: Youtube Connect
Google'da canlı yayın dönemi: Youtube Connect
GİRİŞ 24.03.2016 14:55 GÜNCELLEME 24.03.2016 14:55

Meerkst ile başlayan Periscope ile popülerleşen ve Facebook Live ile de ana akıma evrilen canlı yayın uygulamaları hiç kuşkusuz geçtiğimiz yılın sosyal ağ dünyasına damgasını vuran en önemli gelişmelerden biri, hatta belki de ilki idi. Özellikle dünya çapında büyük bir şöhrete sahip olan ünlülerin de bu akıma kapılmasıyla birlikte kısa süre içerisinde ilgi de çığ gibi büyüdü. Özellikle Twitter çatısı altında hizmet veren Periscope'un Twitter üzerinden sahip olduğu devasa veritabanı avantajını, tekrar izleme, özel yayın vb. gibi yeniliklerle oldukça isabetli bir şekilde kullanarak etkinliği ve etkileşimi arttırmaya yönelik girişimlerini de atlamamamız gerek.

Facebook 'canlı yayın' Android'te!

Geçtiğimiz sene Ağustos ayında, giderek popülerleşmeye başlayan canlı yayın furyasına ilk adımını atan; Aralık ayında ise çıtayı genişletip ABD ve iPhone kullanıcılarına olanak sağlayan Facebook bir adım daha atıyor ve canlı yayın uygulamasını Android kullanıcılarına açıyor.Facebook 'canlı yayına' geçti! Facebook'tan yapılan açıklamaya göre, Android cihaz kullanıcıları önümüzdeki hafta Facebook'un canlı yayın özelliğinden faydalanabilecek. Fakat Facebook, Android kullanıcıları için de yine önceliği ABD'de yaşayanlara verecek. Canlı yayın için yapmamız gereken bildirim penceresi üzerindeki 'go live' ikonuna tıklamaktan ibaret. Bunun ertesinde artık istersek ön yahut da arka kameradan yapabiliriz çekimi. İkisi birden eşzamanlı biçimde kullanılmıyor ama. Çekim bitince profilimizde kaldığı için (silmediğimiz sürece) dilersek sonradan da izleyebiliyoruz. Bunun haricinde yine Periscope'taki olduğu gibi takipçilerimizi, beğenenleri veya yorumları gerçek zamanlı biçimde görebiliyoruz. Aynı bir film şeridi gibi geçiyorlar önümüzden. Canlı yayın özelliğinin Türkiye'ye hangi platformda ve ne zaman geleceğine yönelik bir bilgi ise henüz yok.

İşte her zaman olduğu gibi yenilikleri önce bir süre süzen ve gerekli fizibilite çalışmalarını gerçekleştirmesinin ertesinde atacağı taşın vuracağı kuşa değeceğine kanaat getirmesi halinde daha fazla vakit geçirmeden eyleme girişen Google da Youtube Connect ismi altında karşımıza çıkacak kendi canlı yayın servisi üzerinde çalışıyor imiş. Google veya Youtube hesabımız üzerinden bağlanıp canlı yayına geçebileceğimiz uygulama yine Periscope'tanınkinin benzeri biçimde arkadaşlarımızın veya takip ettiklerimizin de son etkinliklerini, canlı yayın sunumlarını vs. bize gösterecek. Keza dilersek Youtube Connect yahut da doğrudan Youtube üzerinden izleyebileceğiz.

Servisin 18/20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Google Geliştiriciler Konferansı ile birlikte resmiyete kavuşması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!