Nokta İstanbul dünya şehirleriyle yarışıyor

Nokta İstanbul Projesi'nde yer alan ".ist" ile ".istanbul", uzantılı alan adları, New York, Barcelona ve Tokyo gibi şehirlerle yarışıyor.

Nokta İstanbul dünya şehirleriyle yarışıyor
Nokta İstanbul dünya şehirleriyle yarışıyor
GİRİŞ 28.03.2016 17:15 GÜNCELLEME 29.03.2016 08:40

Nokta İstanbul Projesi'nde yer alan ".ist" ile ".istanbul", uzantılı alan adları, aralarında New York, Londra, Barcelona, Berlin, Moskova, Sidney ve Tokyo'nun da olduğu metropol şehirlerle rekabete girerek, Türkiye'nin tanıtımına ve marka değerine katkı sağlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin alan adları için başvurduğu İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumuna (ICANN) 60 ülkeden bin 930 talepte bulunuldu. Değerlendirme sonucunda 65 şehirle İstanbul'un başvurusu da kabul edildi. Böylece İstanbul, ".istanbul" ve ".ist" gibi üst düzey alana sahip dünyada nadir şehirlerden biri haline geldi. Şehrin markasını dijital platformlara taşıyan proje, girişimcilere de yeni yatırım alanları sağladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya AŞ Genel Müdürü Bekir Kaplan yaptığı açıklamada, "Nokta İstanbul" serüveninin 2012 yılında başladığını söyledi.

"BU PROJE SADECE, İSTANBULLULARI İLGİLENDİRMİYOR"

Güçlü bir markayı dijital platformlara yansıttıklarına değinen Kaplan, "Bu proje sadece, İstanbulluları ilgilendirmiyor. Trabzon, Diyarbakır, Ankara, İzmir ve Antalyalıları da ilgilendiriyor. Hatta yurt dışından, İstanbul özlemi çeken birçok vatandaşımızın da bu proje dikkatini çekiyor." değerlendirmesini yaptı.

Bekir Kaplan, ilgililerin "www.nic.istanbul" internet sitesinden detayları öğrenebileceklerini söyledi. Projenin genç girişimciler için de bazı fırsatlar barındıracağını vurgulayan Kaplan "yemek.istanbul, otel.istanbul ve futbol.istanbul" gibi uzantılar ile İngilizce farklı versiyonlarının büyük ilgi çekeceğini vurguladı.

"HER MECRADA BULUNACAĞIZ"

Sosyal medyada "İstanbul" hesabını binlerce kişinin takip ettiğini kaydeden Kaplan, internet dünyasının her mecrasında olmaya devam edeceklerini belirtti.

"İSTANBUL'A RAĞBET BÜYÜK"

Kaplan, internette alan adı hakkına sahip 66 şehrin birbiriyle kıyasıya rekabete girdiğini dile getirerek, "İstanbul, New York,Londra, Barcelona, Berlin, Moskova, Sidney ve Tokyo ile yarışıyor. Bu şehirler arasında İstanbul'a inanılmaz bir rağbet ve teveccüh var." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı