Devlet el attı: 4.5G'siz köy kalmayacak!

Nüfusu 500'ün altında olan tüm yerleşim yerlerine devlet kendi eliyle baz istasyonu kuruyor.

Devlet el attı: 4.5G'siz köy kalmayacak!
Devlet el attı: 4.5G'siz köy kalmayacak!
GİRİŞ 19.04.2016 13:06 GÜNCELLEME 19.04.2016 13:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Her ne kadar bu ayın başında ülke olarak 4.5G altyapısına geçmiş olsak da halen coğrafi koşulların zorluğu, nüfusun azlığı, maliyet vb. gibi sebeplerden ötürü mobil hizmetlerden yararlanamayan kısıtlı sayıda da olsa bazı yerleşim yerlerimiz mevcut maalesef.

İşte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, ''Mobil Haberleşme Altyapısı Olmayan Yerleşim Yerlerine Altyapı Kurulması Projesi'' kapsamı dahilinde ülkemizde 4.5G altyapısı olmayan hiçbir yer kalmayacak.

Halihazırda aradan geçen 18 gün ertesinde ülkemizde 4.5G abonesi 5 milyona dayanmış olsa da hizmette aslan yükünü tahmin edeceğimiz gibi nüfus yoğunluluğun fazla olduğu şehir merkezleri çekiyor. Taşralarda ise sıkıntı var. Hatta bırakın taşrayı İstanbul'un göbeği olan Bakırköy'de baz istasyonu sıkıntısından ötürü 4.5G hizmeti sunamıyor operatörler. Örnekleri çoğaltmak mümkün keza.

Haberimize konu olan bu proje ile birlikte nüfusu 500'ün altında olan taşradaki yerleşim yerlerine de devlet eliyle baz istasyonları kurulacak. Burada altını çizmemiz gereken şey devletin olaya doğrudan el atacak oluşu. Böylece özel firmalar tarafından güdülebilen 'attığım taş vurduğum kuşa değecekse yatırım yapayım' anlayışından ötürü vatandaşın yaşadığı mağduriyet önlenmiş olacak. Doğrudan devlet eliyle kurulacak bu baz istasyonlarınını Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone birlikte kullanacak. Yani bölgede yaşayan aboneler, operatörden bağımsız, aynı alt yapıdan sinyal alacaklar.

2019 yılı itibarı ile tamamlanması hedeflenen, 643 milyon lira ödeneğin ayrıldığı projenin tamamlanması ertesinde GSM iletişim altyapısı olmayan, kırsal kesimde bulunan, yüksek maliyet alanlarından oluşan ve nüfusu 500'den az olan 3,140 yerleşim yerimiz 4.5G altyapısına kavuşacak.

YORUMLAR 5
  • mhm 8 yıl önce Şikayet Et
    4.5 g hikâye. Adil kullanım kotası mobil internete de gelse bundan daha çok hora geçerdi
    Cevapla
  • yusuf inci 8 yıl önce Şikayet Et
    kayseri ili yahyalı ilçesi derebağ mahallesi 3G bile yok
    Cevapla
  • Eses 8 yıl önce Şikayet Et
    Merkezlerde çekmeyen şey köyde nasıl çekecek merakla bekliyoruz.
    Cevapla
  • @mağdur 8 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kardeş
    Cevapla
  • hamza 8 yıl önce Şikayet Et
    afyon karahisarda hala 4,5 g yok türk telekom çekmiyor (avea )
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı