Facebook’a Türk rakip: Microsoft da destek verdi

Bursalı gencin geliştirdiği sosyal paylaşım sitesi Facebook’a rakip oldu. Sertan Helvacı, projesini Microsoft’a sunarak destek gördü.

Facebook’a Türk rakip: Microsoft da destek verdi
Facebook’a Türk rakip: Microsoft da destek verdi
GİRİŞ 09.05.2016 16:01 GÜNCELLEME 09.05.2016 16:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Küçük yaşlardan itibaren bilgisayar programları üzerinde çalışan Sertan Helvacı (18), geliştirdiği sosyal paylaşım sitesi "Events Here" sayesinde Microsoft’un dikkatini çekmeyi başardı. Helvacı’nın geliştirdiği sosyal medya sitesi yazılımı sayesinde artık faaliyet ve hareket aramak isteyenler aradıklarını bir tık ile bulabilecek. Events Here sosyal paylaşım sitesi sayesinde kişi bulunduğu alandaki 25 kilometre çapında ne tür bir sosyal faaliyet varsa görebilecek ve davet edilmeden katılabilecek.
 
MİCROSOFT’TAN DESTEK
 
Türkiye’de bu tarz uygulamayı başaran ilk kişi olan Sertan Helvacı, projesini Microsoft’a sunarak destek gördü ve Microsoft’un bütün ürünlerini ücretsiz kullanma hakkına sahip oldu. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesin’den tam burs kazandı.
 
Uygulamasının Microsoft tarafından ilgi gördüğünü ifade eden Sertan Helvacı, “Bu uygulamadan önce sanal gerçeklik sunan bir projem vardı. O projeden dolayı Microsoft ile irtibat halindeydik. Bu projemi sunduğum zaman ilgilerini çekti. Türkiye’de bu tarz bir uygulamayı yapan ilk kişiyim. Sosyal medya yazılımları yapmaya deneyen birkaç kişi olsa da, ilk defa bu kadar ilerleyen kişilerden birisiyim. Uygulama, bulunduğunuz muhitin 25 kilometre çevresindeki bütün etkinlikleri kullanıcıya listeliyor. Listelenen uygulamalardan herhangi birini seçip o faaliyete katılabiliyorsunuz. Maksadım insanların kendi ilgi alanlarına uyan insanlarla tanışması. Benim ilgi alanım teknoloji. Ben teknoloji ile ilgilenen yeni insanlarla tanışmak istediğimde Events Here’yi kullanmam çok mantıklı olacak" dedi.
 
YAZILIM HAKKINDA BİLGİ VERDİ
 
Yaptığı yazılım hakkında bilgi veren Helvacı, "Uygulamaya giriş yaptığınızda size ilgi alanlarınızı soruyor. İlgi alanlarınızı seçtiğiniz zaman sizin merak alanınıza uygun faaliyetleri vermeye başlıyor. Facebook’da etkinlik oluşturma sistemi mevcut, ama sadece davet edilen kişilerin gelmesini ve sadece arkadaş çevrelerinin toplanmasını sağlıyor. Biz bunu aşmak istiyoruz. Herkesin yakın çevresindeki insanlarla tanışmasını ve bir arada vakit geçirmesini sağlamak istiyoruz. Mesela bir insan İzmir’e gittiğinde, orada ilgilendiği herhangi bir kongre yapılacaksa, Events Here size hemen bir bildirim yollayacak. Orada yapılacak faaliyetten bahsedecek. İsterseniz siz etkinlik arayacak veya isterseniz otomatik olarak telefonunuzdaki uygulamaya gelecek. Ben herkesin yazılım geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. Herkesin bir şeyler için çaba göstermesine inanıyorum. Yaşın hiçbir öneminin olmadığını biliyorum. Ben 6 sınıftan itibaren bu sektörün içindeyim. Başarılı başarısız bir çok projeye sahip oldum. Elbet bir yerde başarıyı buluyorsunuz. Microsoft’la daha önce geliştirdiğim bir proje sayesinde iletişime geçme imkanı buldum. Geliştirdiğim bu proje ile Microsoft’dan yardım istedim ve böyle bir projem olduğunu söyledim. Gerekli taslakları çıkartıp sunum yaptım. Beni çok güzel karşıladılar, güzel bir toplantı sonunda bana destek vereceklerini açıkladılar. Şu anda tüm Windows ve Microsoft ürünleri ücretsiz olarak bana veriliyor. Bu şekilde çalışmaya devam ediyorum” dedi.
 

YORUMLAR 2
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    ya dalgamı geçiyosunuz herif sırf türk diye övmeyin. Facebook dediğiniz platform milyarlık kullanıcıya sahip. Hayal dünyasında yaşamayın bir şey bir kez olur
    Cevapla
  • vay akıllı 7 yıl önce Şikayet Et
    bence büyük firmalar insanların kişisel bilgilerini kişilik karakterlerini fişlenebileceği bütün projelere destek veriyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!