Google'dan müthiş adım! Bedava internet balonu

Google, I/O 2016 konferansında ücretsiz internet sunan balonunu tanıttı.

Google'dan müthiş adım! Bedava internet balonu
Google'dan müthiş adım! Bedava internet balonu
GİRİŞ 22.05.2016 19:46 GÜNCELLEME 22.05.2016 20:10
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Oldukça dikkat çeken proje kapsamında gökyüzüne binlerce balon bırakılacak ve bu balonlar herkese ücretsiz internet dağıtacak.

Google'ın 'sök tak' akıllı telefonu Project ARA'yı da tanıttığı I/O 2016 konferansı, kelimenin tam anlamıyla rüzgar gibi geçti. Birçok yeni ürün ve projenin tanıtıldığı konferansta en çok dikkat çeken bölüm, şüphesiz internet bağlantısı sağlayan balonun tanıtıldığı an oldu.

Project Loon ismi verilen balon projesi ile Google, kısaca ücretsiz Wi-Fi internet bağlantısı vaat ediyor. Proje kapsamında gökyüzüne binlerce balon salınacak. Bu balonlar yerden tam 20 kilometre yükseklikte (65,000 feet) konumlanacak. Her balon 100W güneş enerjisi balonuna sahip olacak ve enerjiyi doğrudan güneşten alacak. Üzerinde bulunan batarya sayesinde ise hava karardığında da yine internet sağlamaya devam edecek.

Peki Google'ın bu balonları internet sağlamayı nasıl başaracak? Cevap çok basit. Üzerinde bulunan LTE antenleri sayesinde balonlar, 80 kilometre menzille internet sağlayabilecek. Ayrıca balonlar kendi aralarında da etkileşim halinde olacak.

Esasen Google'ın bu çılgın fikrinin asıl amacı bedava internet sağlamak değil. Teknoloji devi, altyapı yetersizliği vb. nedenlerle milyarlarca insanın hala internete bağlanamadığını düşünüyor. Google'ın bu projesi, aslında internet olmayan yerlere havadan internet götürmek. Başarı sağlandığı takdirde internet kullanıcılarının sayısında müthiş bir artış yaşanacak.

Henüz test aşamasında olan Google Project Loon'un, ilerleyen zamanda hava tahminlerinde de kullanılması hedefleniyor.

YORUMLAR 15
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    20 kilometre uzaktan wifi nasıl çekecek peki
    Cevapla
  • Aynen 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin yaninda, almis olduklari istatistikler ve reklamlardan alacagi pralar cabasi. Kidacasi google bedava vermez. Biryerden mutlaka mislini cikarir.
    Cevapla
  • uğur 7 yıl önce Şikayet Et
    türktelekom görmesin patlatır.
    Cevapla
  • mustafa genç 7 yıl önce Şikayet Et
    bahçeye top kaçarsa patlatırız... sıkıntı yok
    Cevapla
  • indirpop 7 yıl önce Şikayet Et
    Asıl maksat gezi olayları gibi durumlarda internet kesintisine alternatif çözüm olarak istedikleri ülkeyi sosyal medya üzerinden karıştırmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'