Yavaş internet dönemi bitiyor

BTK, kullanıcıların internet hızının düşmesine neden olan adil kullanım kotasının kaldırılmasına yönelik hazırladığı taslakta sona geldi.

Yavaş internet dönemi bitiyor
Yavaş internet dönemi bitiyor
GİRİŞ 11.09.2016 12:36 GÜNCELLEME 11.09.2016 12:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), kullanıcıların internethızının düşmesine neden olan adil kullanım kotasının kaldırılmasına yönelik hazırladığı taslakta sona geldi. 31 Aralık 2018 itibarıyla adil kullanım kotası uygulamasını bütünüyle kaldıracak olan kurum, geçiş sürecinde kullanıcıların mağduriyetini gidermek için de bir dizi önlem alacak. Bu sürede adil kullanım kotası sonrası mobil veri indirme hızı en az 128 Kbps olarak uygulanacak ve 02.00-08.00 saatleri arasındaki internet kullanımları bu kotaya dahil edilmeyecek.

2018'DE KOTA SINIRI KALKACAK

Geçiş sürecinde öncelikli olarak, adil kullanımın yüzde 80'i ve yüzde 100'üne ulaşıldığında kullanıcıların kısa mesajla bilgilendirilmesi şartı getirildi. İşletmelerin yaptığı tarife ve paket tanıtımlarında adil kullanım noktası değeri ve erişim hızı açıkça belirtilecek ve tüketici bilgilendirmelere kolayca erişebilecek. Taslakla birlikte mobil veri kullanımında adil kullanım kotası sonrası veri indirme hızı 128 Kbps olarak uygulanacak ve sabit internette kota sonrası erişim hızı da yüzde 50 oranında artırılacak. Gece yarısından sonra internet kullanımları kota uygulamasına dahil edilmeyecek. Kurum tüm bunların ardından 2019 yılı başında uygulamaya bütünüyle son verecek.

YORUMLAR 4
  • 0375792 7 yıl önce Şikayet Et
    2019'a kadar akk sonrası hız, %50 artacak dedi değil mi? O halde hız 3mbs iken 4,5 mbs olacak. Bu da fena değil.
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Adil kullnaım sonrası 3mbps internet saniyede 350 KB ile download demek buda gayet iyi bir hız. Videoda izletir her işide yaptırır. Ben telekomcuların yerinde olsam öyle 100mbs vs interneti kaldırır 5mbit veririm adilide yok derim. Çünkü yükzek hıza kota uygulanıyor kimsenin interneti kökten kesilmiyorki.
    Cevapla
  • Eren 7 yıl önce Şikayet Et
    2mbps ye düşüyor olması kullanıcıları çok olumsuz etkiliyor dalga geçer gibi...50 gb kota olayını geçmek çok da zor değil hatta bir kaç günde geçilebiliyor...Ama biz buna dikkat ederek kullanıyoruz dolayısı ile kaliteli bir kullanım alanına sahip değil internet kullanıcıları...Adil kota sonrası hızın 5mbps olması birşeyleri değiştirebilir
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Yasal olarak en fazla 3mbps seviyesine indirebilirler şu anda. Ama 3mbps de günümüz koşullarında gerçekten çok kötü sayılır. Çok uygun fiyata 150GB adil kullanım kotası uygulayan servis sağlayıcı var ama burada reklam olmasın diye söyleyemem. Piyasadaki rekabetin artması lazım değilse kullanıcı kötü etkileniyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor