Ucuz internet yolda

Avrupa'da herkese ucuz, kolay internet hizmetinin sunumu için yeni bir yasa taslağı hazırlandığı açıklandı.

Ucuz internet yolda
Ucuz internet yolda
GİRİŞ 20.09.2016 01:07 GÜNCELLEME 20.09.2016 01:07
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Strasbourg Avrupa Parlamentosunda (AP) son iki haftadır yapılan "Dijital Toplumun Gelişmesine" yönelik çalışma planında kablosuz internet bağlantısı WiFi, internet servisi sağlayan Telekom şirketleri, dijital abone hatların köy, kasaba, kentlerde hızlı internet, geniş bant internetin aynı kalitede herkesin faydalanmasını istiyor.

AB Enerji Komiseri Almanya Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Partisi'nden Günther Oettinger, "Dijital çağda toplumun internet hizmetini hızlandırmalı ve genişletmeliyiz" dedi.

Çalışmada yer alan iki öneriden biri olan "WiFi4 EU" (AB için WiFi), AB genelinde halkların ücretsiz, kolay internete girmelerin sağlamak üzere tasarlanıyor.

İkinci öneri ile de, 2018 yılında yeni 5G sistemiyle daha hızlı internet ağını 2020 yılına kadar genişletip AB ülkelerinde pazarlanması hedefleniyor.

Dijital Toplumun Gelişme Projesi AB tarafından 120 milyon Euro yardımla destekleniyor. İnternette yayınlanan haber, fotoğraf, video, değişik görüntülerin telif hakların daha iyi güvence altına alınması proje çalışmasında yer alıyor.

YORUMLAR 14
  • Vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyet farki
    Cevapla
  • yeşim 7 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bize ne
    Cevapla
  • engelleri kaldırın 7 yıl önce Şikayet Et
    kota isimli saçmalığa türkiyede derhal son verilmeli. isteyen istediği kadar dosya indirebilmeli. bilim ilerleme gelişmenin önündeki engelle kaldırılmalı.
    Cevapla
  • internet çokönemli 7 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en pahalı, en çok kopan, en kalitesiz interneti türkiyede. biz bir dosyayı dakikalarca indirmek için uğraşırken, batılılar saniyeler içinde indiriyor. elbette bilgide bizi sollarlar. internetin önemi henüz yetkililerce anlaşılmış değil.
    Cevapla
  • Neyle olur 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz neden onlara muhtaç durumdayız.Teknolojide savunmada kendimizi geliştirmeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...