Google Haritalara listeler özelliği geldi

Popüler haritalar uygulaması Google Haritalar, kullanıcılarına sunduğu yeni özellik ile büyük bir karmaşayı ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Google Haritalara listeler özelliği geldi
Google Haritalara listeler özelliği geldi
GİRİŞ 14.02.2017 17:02 GÜNCELLEME 14.02.2017 17:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uygulamaya eklediği listeler özelliği ile firma, sıklıkla gidilen yerleri ve gitmeyi planladığınız mekanları listeler halinde kaydetmenize olanak sağlıyor.

Dünyanın en popüler haritalar uygulaması Google Haritalar, yaptığı güncellemeler ile yepyeni özellikleri kullanıcılarıyla buluşturuyor. Adres tarifini tarihe karıştıran uygulama, hayatın her alanında, her seyahatte ve ulaşım faaliyetinde oldukça etkin bir şekilde kullanılıyor.

ABD'li teknoloji devinin, bu defaki güncellemesi ile Google Haritalar kullanıcısını büyük bir karmaşadan kurtarıyor. Yeni özelliği sıklıkla gittiğiniz yerleri veya gitmeyi planladığınız mekanların konumlarını tekrar tekrar arama sorununu ortadan kaldırıyor. Uygulamaya eklediği listeler özelliği sayesinde kullanıcılar kendilerine konum listesi yapabilecek. Ayrıca mekanın üzerinde yer alan yıldız ikonu sayesinde favorilerime ekleyebilecek.

Bu özellikle birlikte Google, kaydedilen konumlara paylaşma özelliği de getiriyor. Söz konusu paylaşımlar ile Google Haritalar uygulamasını sosyalleştirmek istiyor ve bu özelliğin açık veya kapalı olma seçeneğini ise kullanıcılarına bırakıyor. Kullanıcıların yaptığı listeleri paylaşma imkanı tanıyan firma, bu listelerin takip edilmesine de olanak sağlıyor. Bu sayede listeyi takip eden kişiler mekanlar hakkındaki güncellemelerden haberdar olacak ve bilmediği yeni yerleri keşfetme imkanı bulacak.

Google yeni özelliğini sosyalleştirebilirse ünlü mekan sahipler ve büyük markalar gibi firmalar vasıtası ile büyütmeyi hedefliyor. Firma birçok Haritalar kullanıcısının özel hazırlanmış listeleri takip edeceğini düşünüyor Bu özelliklerden faydalanmak için servisi Google hesabınızla kullanmanız gerekiyor ve tüm iOS ve Android cihaz sahipleri söz konusu özelliği kullanabilecek.

YORUMLAR 1
  • piksel 7 yıl önce Şikayet Et
    Google bence ilk önce kötü harita kalitesiz görüntü durumunu düzeltsin. Yandeks ona göre çok iyi görüntü kalitesi sunuyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!