2017'de yatırım almış 7 Türk girişimci

Son yılların gözde kavramı startup yani girişimcilik Türkiye’de de artık en çok konuşulan konulardan biri olmaya başladı.

2017'de yatırım almış 7 Türk girişimci
2017'de yatırım almış 7 Türk girişimci
GİRİŞ 02.03.2017 17:03 GÜNCELLEME 02.03.2017 17:03

Özellikle üniversitelerin kuluçka merkezleri açması ve devlet destekleriyle hızlanan startup kültürü melek yatırım ağlarıyla birlikte Türkiye’den de internet milyonerlerinin çıkabileceğine olan inancı arttırdı.

2017 başlayalı henüz çok kısa bir süre oldu ama çok sayıda yatırım gerçekleşti.

JETRACT

Hüseyin Nalbantoğlu ve Orhan Öztürk tarafından kurulan girişim inşaat sektöründe satın alma departmanları için iş süreçlerini standardize eden bir SaaS servisi. Galata İş Melekleri’nden 2 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı.

CEPTE TAMİR

İsa Uysal tarafından kurulan girişim cep telefonu tamiri için telefonunuzu servise götürmek yerine servisin sizin ayağınıza gelmesini sağlıyor. Burak Menteşe tara tarafından 2 milyon TL değerlemeyle yapılan yatırım sonrası İstanbul dışındaki illere de bu hizmeti götürmeyi planlıyorlar.

MYSU.com

Spor eğitmenleri ve spor salonlarının kendilerine özel profil açıp satış yapmasını sağlayan My Sports Universe yani MYSU, Küçükçalık Holding’in yan kuruluşu Zeynep Holding’den 400 bin TL yatırım aldı.

FITWELL 

Barış Özaydınlı tarafından kurulan FITWELL, kişisel yaşam koçluğu uygulaması 2.3 milyon TL yatırım aldı. Londra merkezli Founders Factory önderliğinde gelen bu yatırımı daha çok yapay zeka ve pazarlamada kullanmayı planlıyorlar.

EVDEKİ BAKICIM

Miraç Bal ve Ogün Köprülü’nün kurduğu Evdekibakicim.com,  Fatih ve Fırat İşbecer’in de dahil olduğu 11 melek yatırımcıdan toplamda 675 bin TL yatırım aldı.

BİBİ

Ünlü basketbolcu Sinan Güler’in yatırım yaptığı Bibi, sporculara özel bileklik projesi. Bibi bir uygulama ile bileklik arasında yapılan veri alışverişine dayalı bir girişim.

PEOPLISE

ODTÜ’nün T-Jump isimli hızlandırma programından çıkan Peoplise; insan kaynakları süreçlerini dijitalleştiren bir girişim. Ocak ayında 500 İstanbul’dan yatırım aldı.

KAYNAK: PARA DURUMU
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!