İstanbul'da internet ücretsiz olacak!

Dijital dünyanın en iyilerinin seçildiği Best Of Dijital’de İsttelkom A.Ş. tarafından sağlanan İBB WiFi, “En iyi toplumsal dijital proje” kategorisinde birinci oldu.

İstanbul'da internet ücretsiz olacak!
İstanbul'da internet ücretsiz olacak!
GİRİŞ 30.05.2017 12:15 GÜNCELLEME 30.05.2017 13:26

Dijital dünyanın en iyilerinin seçildiği Best Of Dijital yarışmasının birincileri, Şişli Meslek Yüksek Okulu Maslak yerleşkesinde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Şişli Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen yarışmada İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden İsttelkom A.Ş. tarafından sağlanan İBB WiFi hizmeti, “En iyi toplumsal dijital proje” kategorisinde birinci oldu.

Sosyal Belediyecilik ve Akıllı Şehir anlayışı ile hayata geçirilen vatandaşın ücretsiz internete bağlanabildiği İBB WİFİ projesi ile kamusal alanlar ile toplu ulaşım araçlarında 1.718 lokasyon, 2.802 erişim noktasında İstanbullulara hizmet veriliyor. Taksim, Eminönü, Kadıköy, Mecidiyeköy, Şişli, Üsküdar gibi 45 cadde ve meydanın yanı sıra parklar, korular, iskeleler, otobüs durakları ve kültür merkezleri ile İBB hizmet binaları; ücretsiz internet hizmeti sunulan alanlardan bazıları.

Ödülü İSTTELKOM A.Ş. adına kabul eden Genel Müdür Yusuf Kotil, açıklamasında “inovatif düşünceye sahip ve kalifiye bir ekiple gerçekleştirdikleri çalışmaların, kamu ve vatandaş yararına daha da yaygınlaştırılarak kamusal alanlar başta olmak üzere tüm İstanbul genelinde uygulanacağını” söyledi. Yusuf Kotil şu şekilde konuştu:

“2019 HEDEFİMİZ 6000 LOKASYONLA TÜM İSTANBUL”

21. yüzyılın lokomotifi olan bilgiye ulaşmak, hızlı ve kaliteli internet hizmeti ile mümkün. Bunu sağlayabilmenin yolu da etkin telekomünikasyon altyapısına sahip olmaktan geçiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim alanında toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine; kamu yararına hizmetler sunarak katkı veriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı şehircilik yaklaşımı dahilinde çözüm ortağı olduğumuz İBB WiFi sistemiyle günlük ortalama 20.000 tekil kullanıcıya hizmet verirken, aylık erişim sayısı ortalama 600.000’i aşıyor. Her gün en az 2500 yerli ve 150’nin üzerinde yabancı yeni kullanıcı kayıt oluyor. Bu yoğun ilgiye bağlantı noktalarımızı sürekli güncelleyip, arttırarak cevap veriyoruz. Hedefimiz 2019’da 6000 lokasyonla tüm İstanbul’u ücretsiz, hızlı ve güvenli internetle buluşturmak.”

Sunucu Ceyhun Yılmaz’ın “Sosyal Medya Nasıl Kullanılmaz” konulu bir sunumu ile başlayan gecede, sosyal medyanın henüz eğlence görüldüğü günlerde bu mecranın ciddiye alınması gerektiğini anlatan ve bu mecraya dair ilk kitap olan "Sosyal Medya Savaşları" kitabının yazarı Ümit Sanlav özel ödüle layık görüldü.

Dijital dünyanın en iyilerinin bestofdijital.com sitesi üzerinden vatandaşların oyları ile belirlendiği yarışmanın ödül töreninde;

En İyi Facebook Fenomeni Baho, En İyi Twitter Fenomeni Pucca, En İyi Instagram Fenomeni Atakan Özyurt, En İyi Dijital Haber Platformu Onedio, En İyi Dijital Radyo Platformu Power App, En İyi Dijital Banka Platformu Ziraat Mobil, En İyi Mobil Oyun Kafa Topu, En İyi Dijital Tv Platformu Blu TV,En İyi Youtube Kanalı Kafalar, En İyi Dijital Alış Veriş Platformu Hepsi Burada, En İyi Müzik Platformu Fizy, En İyi Mobil Uygulama Getir, En İyi Dijital Marka Kampanyası Filli Boya, En İyi İnternet Dizisi Fi isimleri ödül aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!