Fransa, Türk hackerları konuşuyor!

Hz. Muhammed’i küçük düşürücü karikatürler nedeniyle Fransız dergisinin web sitesini çökerten Türk hackerlar, gündemden düşmüyor.

Fransa, Türk hackerları konuşuyor!
Fransa, Türk hackerları konuşuyor!
GİRİŞ 08.11.2011 00:02 GÜNCELLEME 08.11.2011 00:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fransa’nın haftalık dergilerinden Charlie Hebdo’nun internet sitesini geçen hafta “hack”leyen bilgisayar korsanlarının, kendilerini “Akıncılar” olarak adlandıran bir grup Türk genç olduğu ortaya çıktı.

Charlie Hebdo, Fransa’nın en tanınmış politik hiciv dergilerinden. 2007 yılında Hz. Muhammed’i küçük düşürücü karikatürleri yayımlayan dergi, uluslararası alanda tartışma yaratmıştı. Bazı Müslüman derneklerinin Fransız mahkemelerinde açtığı davalar, “ifade özgürlüğü” çerçevesinde sonuçsuz kalmıştı.

Dergi Tunus’taki son seçimlerin ardından İslamcıların iktidara gelmesi üzerine geçen haftaki sayısını “Şeriat Hebdo” başlığıyla çıkartmak istedi. Kapağına da “yazı işleri müdürü” sıfatıyla Hz. Muhammed’i yerleştirdi ve Hz. Muhammed’in ağzından “ölmekten gülmezseniz 100 kırbaç” ifadesini kullandı. Bu şekilde çıkacağı duyulan derginin Paris’teki merkezi, dergi piyasa sürülmeden bir gece önce kimliği henüz belirlenememiş kişilerin molotof kokteylli saldırısına uğradı. Saldırıyı şu ana kadar üstlenen de olmadı.

Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, olayı bir terör saldırısı olarak nitelendirdi

İnternet sitesi çökertildi

Aynı gece, Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant tarafından “terör saldırısı” olarak tanımlanan bu eyleme paralel biçimde derginin internet sitesi de bilgisayar korsanları tarafından çökertildi. Sanal saldırı sonrası derginin internet sitesine girenler imla hatalarıyla dolu bir İngilizceyle yazılmış “Kin dolu karikatürlerinizle ve ifade özgürlüğü adı altında İslam’ın yüce peygamberine saldırıyorsunuz. Allah’ın laneti üzerinize olsun. Sanal ortamda sizin lanetiniz olacağız” mesajıyla karşılaştı.

Saldırıyı kendilerini “Akıncılar” olarak tanımlayan ve bir süredir sanal ortamda “İslam ve Türkiye’nin çıkarları için mücadele vermekle” övünen bir grup Türk hacker tarafından üstlenildi.

“Şiddete karşıyız, eylemimiz protesto”

Fransa’da Pazar günleri yayımlanan “Journal du Dimanche” adlı gazete, dünkü sayısında Akıncılar adlı grubun “Black Apple” lakaplı üyesi Ekber ile İstanbul’da gerçekleştirdiği bir röportaja yer verdi. Röportajda, Rizeli olduğu belirtilen Ekber’in İstanbul Işık Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği eğitimi gördüğü ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a “hayran” olduğu aktarıldı. Ekber’in daha önce “Charlie Hebdo” adını hiç duymadığına vurgu yapan Fransız gazetesi, Akıncılar grubunun, derginin Hz. Muhammed’e hakaret ettiğine dair Türk basınında gördükleri haberler sonrasında harekete geçme kararı aldığını ve internet sitesini çökerttiğini yazdı.

Saldırı kendilerini “Akıncılar” olarak tanımlayan bir grup Türk hacker tarafından üstlenildi

Ekber’in yaptığından ne gurur duyduğu ne de vicdan azabı çektiğini belirten Fransız gazetesi, 20 yaşında olduğunu not ettiği Türk gencinin, “Kötü bir şey yaptığımızı sanmıyorum. Kimsenin banka hesaplarını hortumlamadık. Eylemimiz inanç ve değerlerimize hakarete yönelik bir protestodur” ifadelerini aktardı. Gazete Ekber’in, Charlie Hebdo dergisine molotof kokteylli saldırıyı “Bizler şiddeti desteklemiyoruz. İslam barış dinidir. Bu eylemleri gerçekleştirenler dini kullanan insanlar” ifadeleriyle kınadığını da bildirdi.

Fransız basını endişeli

Ekber şiddet saldırısını kınasa da, sanal ortamda Fransız basınına yönelik saldırıları sürdüreceklerine dair ifadeleri Fransa’yı ürkütmüş durumda. Türk bilgisayar korsanının geçen haftadan bu yana Charlie Hebdo redaksiyonuna kapılarını açmış olan merkez sol eğilimli Liberation gazetesinin internet sitesini de, karikatürleri yayımlamaları halinde, “çökertebileceklerine” dair ifadeleri Fransız basınında geniş yankı buldu.

Fransız medyası, herhangi bir kaynak belirtmeden, Akıncılar grubunun bugüne kadar 6 binden fazla internet sitesini çökerttiğini, bunlar arasında İsrail, Ermenistan ve PKK’ya yakın sitelerin yanı sıra, Türkiye’den Penguen dergisinin bulunduğunu da yazıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 2
  • Ahmet Kır 12 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah!. Benim hemşerim yapar. Rize biliyorsunuz Trabzona komşudur :)
    Cevapla
  • Abdullah GÖL 12 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. Her kim çökerttiyse,ve beyanda bulundukları gibi amaçlarında terörizim ve şiddeti desteklemek,kredi kartı vurgunu yapmak gibi amaçlardan uzaksa HELAL OLSUN derim ve katkıda bulunmak isterim...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu