Facebook 'Takip Et' butonu aktif!

Facebook'ta kullanılan "Abone ol" butonunun yaklaşık 1 ay önce "Takip et" butonu ile değişeceği söyleniyordu. İşlevsel olarak aynı özelliğe sahip olan "Takip et" butonu artık aktif.

Facebook 'Takip Et' butonu aktif!
Facebook 'Takip Et' butonu aktif!
GİRİŞ 12.01.2013 00:44 GÜNCELLEME 13.07.2013 17:58

Ali Arslan'ın haberi;

Facebook'ta sınırlı olan arkadaş sayısına çözüm "Abone ol" özelliği ile gelmişti. Abone ol özelliği sayesinde kullanıcılar takip etmek istediği kişilerin haber kaynağında paylaşmış olduğu gönderilerini görebiliyor ve kişileri anlık olarak takip edebiliyorlar. Abone ol terimi kullanıcıların kafasında soru işareti bıraktığı ve tam olarak ifade edilemediğinden dolayı diğer sosyal mecralarda kullanılan, özellikle de Twitter'da alıştığımız "Takip et" butonu ile değişti.

Takip et butonu özellik olarak Abone ol butonu ile aynı işleve sahip. Burada asıl amaç kullanıcılara daha açık bir kavram sunarak, takip et özelliğine olan ilgili artırmak. Bu özellik sayesinde Facebook kullanıcıları arkadaş olmak istemediği veya arkadaşlık isteği onaylanmayan kullanıcıları,  Takip et butonu sayesinde izleyebilecekler.

 Bunun yanısıra arkadaş olarak ekle butonu da yer alacak. Kullanıcılar arkadaş olduğu kişilerin haber kaynağını karşılıklı olarak görebiliyor; fakat takip et butonu sadece tek taraflı izleme olanağı sunuyor. Yani bir nevi Twitter'da yer alan takip et butonu görevini görmekte. Takip etmek istediğiniz kullanıcılar, "takibi aç" diyerek özelliği aktif hale getirmediği sürece takip edilemeyecekler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti