Muhtar Kent'in maaşı tehlikede mi?

Dünyanın en büyük içecek üreticisi Coca-Cola, uzun vadeli teşvik primi programını değiştiriyor.

Muhtar Kent'in maaşı tehlikede mi?
Muhtar Kent'in maaşı tehlikede mi?
GİRİŞ 02.10.2014 11:05 GÜNCELLEME 02.10.2014 11:05

Bundan sonra şirketin hisselerini daha küçük bir yönetici grubuna verilecek, geride kalan yöneticiler hisse yerine nakit primlerle ödüllendirilecek.

Finansal danışmanlık şirketi Wintergreen Adviser, Coca-Cola’nın daha önceki hisse dağıtım planını, ABD’de kola tüketiminin azaldığı ve şirketin büyümesinde yavaşlamanın olduğu bir süreç için “aşırı” bulduğunu söylemişti. Wintergreen CEO’su Dave Winter, şirketin daha önceki plan kapsamında önümüzdeki dört yılda yöneticilerine 13 milyar dolar dağıtacağına işaret etti.

Şirketten yeni plana dair yapılan açıklamada, “Coca-Cola en sonunda hisse dağıtım planının aşırı olduğuna karar verdi” dedi.

BUFFETT EN ÇOK ELEŞTİRENLER ARASINDA

Berkshire Hathaway CEO’su ve Coca-Cola’nın en büyük hissedarı Warren Buffett, her seferinde şirketin daha önceki hisse dağıtım planını “aşırı” bulduğunu söyleyen isimlerin başında geliyordu.

Buffett, şirketin yönetimine karşı gelmemek için hissedarlar toplantısında hisse dağıtımı planına karşı çıkmadığını söylemişti. Buffett,Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent’le şirketin yöneticilerine yaptığı ödemeleri konuştuklarını da söylemişti. Ünlü yatırımcı, son gelişmeyle ilgili yorum yapmadı. Geçen yıl, Coca-Cola CEO’su Kent, AP’nin hesaplamalarına göre 18,2 milyar dolar kazandı. Bu bir önceki yıla göre yüzde 16 daha düşük bir rakam çünkü Coca-Cola kendi büyüme hedeflerinin gerisinde kaldı.