Kadın girişimciden Çin'e maden ihracatı

Çin Halk Cumhuriyeti'nden, çeşitli sektörlerde ithalat yapan kadın girişimci Firdevs Danışman, son dönemlerde bu ülkeye maden sektörüne yönelik ihracat da gerçekleştirmeye başladı.

Kadın girişimciden Çin'e maden ihracatı
Kadın girişimciden Çin'e maden ihracatı
GİRİŞ 10.03.2014 11:17 GÜNCELLEME 10.03.2014 11:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Danışman, firma olarak farklı sektörler için ithalat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çin'in, ihtiyaçlarını da tespit etme imkanı bulduklarını, bu ülkedeki iş ortaklarıyla özellikle ham madde ile ilgili görüşmeler yaptıklarını anlatan Danışman, Çin'in özellikle krom, çinko ve bakır madeni ihtiyacını tespit ettikten sonra Türkiye'deki maden işleriyle uğraşan firmalarla temasa geçtiklerini belirterek, "Gönderdiğimiz numune maden ürünlerini laboratuvarlarında inceleyen Çin'deki firmalar, olumlu dönüş yaptılar" dedi.

Danışman, maden numunelerini analizi sonucu, "Krom, çinko ve bakır madenleriniz dünyanın en kalitelisi" yönünde dönüş olduğunu, bunun üzerine Çin'in en önemli firmalarının biriyle anlaşmaya vardıklarını vurguladı.

Türkiye'de krom, çinko, bakır, antimuan, kurşun, altın ve gümüşü ham madde olarak çıkaran firmalara bir anlamda danışmanlık hizmeti yaptıklarını ifade eden Danışman, "İlk ihracatımızı 4 ay önce yaptık. Krom, çinko, bakır, antimuan, kurşun, altın ve gümüş madenlerini Çin'e ihracatını gerçekleştirdik" diye konuştu.

Firma olarak Çin'e ihracat konusunda ciddi görüşmelerinin olduğunu aktaran Danışman, ''Sadece maden ve cevher değil, tekstil ve benzeri ürünler konusunda da Çin'deki iş ortaklarımızla görüşüyoruz'' ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • kaos77 10 yıl önce Şikayet Et
    çinliler türkiyede kendi ocaklarını kurmaya başladılar. şimdilik mermer sektöründe yoğunluktalar, burdur'a bakarsanız 74bin nüfuslu şehirde çin lokantası açıldı bile, mermer ocaklarından mermer satın alırlardı şimdilerde kendileri mermer ocağı açıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır