Erkeklerin mezurası kadınlara güven vermiyor

Eskiden bu yana erkeklerin mesleği haline gelen terzilik artık kadınlara güven vermiyor.

Erkeklerin mezurası kadınlara güven vermiyor
Erkeklerin mezurası kadınlara güven vermiyor
GİRİŞ 01.04.2014 10:37 GÜNCELLEME 01.04.2014 10:37

Edirne'de üstünlüğü ele alan kadın terziler, müşterilerinin daha rahat hissetmesini sağlarken, ev ekonomisine de katkıda bulunuyor.

Geçim şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte kadının da iş hayatına girdiği Türkiye'de ev ekonomisine katkı sağlamak için kadınlar tarafından en çok tercih edilen meslekler arasında terzilik yer alıyor. Ekonomik özgürlüklerinin yanı sıra ev ekonomisine de katlı sağlayan Edirneli kadın terziler, bayanların kadın terzileri daha çok tercih ettiğini bunun nedeninin ise kendilerini bayan terzi ellerinde daha rahat hissettiklerini söylüyor. Edirneli bayan terziler, mezura ile ölçü aldırmak isteyen bayanların tercihlerini erkek terzi yerine bayan terzilerden yana kullandığını belirtiyor.

Edirne'de terzilik yapan Esma Öncü, kıyafet tadilatı gerçekleştirdiğini ifade ederek, kadın özgürlüğünün Türkiye'de egemen olmaya başlamasıyla kadınların iş hayatına daha çok girmeye başladığını söyledi. Bayanların, kadın terzilerin yanında daha rahat hareket ettiğini ifade eden Öncü, bayanların isteklerini kadın terzilere daha rahat anlattıklarını dile getirdi. Bazı durumların erkek terziye bir bayanın söylemesinin zor olduğunu belirten Öncü, bayan müşterilerin kadın terziye özgürce söyleyebildiğini anlattı.

Gençlerin terziliği tercih etmesini eleştiren Öncü, okullarda terzilik mesleğinin eğitiminin verilmesi gerektiğini söyledi.

6 yıldır gelinine yardım ettiğini söyleyen Ayşe Şirmen ise ailelerin maddi sorunlardan dolayı iş hayatına girmesiyle kadınlara yönelik işlerin başında terziliğin geldiğini belirtti. 28 yıldır terzilik yaptığını ifade eden Sevim Söztutar, bayanların ölçü aldırırken erkek terzilerden rahatsız olduğunu söyledi.

Kadınların bayan bayana daha rahat davrandıklarını ve bayan terzilere istediklerini yaptırdıklarını anlatan Söztutar, mesleğini severek yaptığını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı