Başarı örneği: Evinde 10 kadının patronu oldu!

Kahramanmaraş’ta kültür mantarı yetiştirmek için evini üretim çiftliğine dönüştüren girişimci kadın, kendi işinin patronu oldu.

Başarı örneği: Evinde 10 kadının patronu oldu!
Başarı örneği: Evinde 10 kadının patronu oldu!
GİRİŞ 19.11.2015 12:37 GÜNCELLEME 19.11.2015 12:37

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Hasancıklı Mahallesi'nde ikamet eden 36 yaşındaki Feride Bilgen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden teknik destek alarak, maliyeti 40 bin liraya mal olan 100 metrekarelik kapalı alanda kültür mantarı üretimine başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün yönlendirmesiyle çalışmalara başladığını kaydeden Feride Bilgen, üretim için evini kültür mantarı çiftliğine dönüştürdü.

Müdürlükten teknik destek, teorik ve pratik bilgileri alarak işe başlayan Bilgen, sermayesini eşinden aldığı 40 bin lirayla önce mantar için 100 metrekarelik kapalı bir alan inşa ettirdi. Kompostoları temin ederek mantar yetiştirmeye başlayan Bilgen, mahallesinde işsiz 10 kadını da işe aldı.

Evde oturmak yerine eşine maddi anlamda destek sağlamak için böyle bir girişimde bulunduğunu belirten Bilgen, "Kendi işimi kurmak için Tarım İl Müdürlüğü'nden destek alarak ben bu işi yapmaya karar verdim. Burayı yaparken de bayağı bir masrafım çıktı. 40 bin lirayı buldu; klimasıymış, ranzasıymış, fanlarıymış, hepsi beraber bayağı bir masraf tuttu. Burada 10 kişiyle beraber toplama yapıyoruz. Hem ben evime destekte bulunuyorum, hem de gelen bayanlarımız evlerine, eşlerine destekte bulunuyorlar" dedi.

Feride Bilgen, işini genişletmek istediğini bu konuda teknik desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi