Bu proje ile kadınlar işletmeci olacak

Çağlayancerit Kaymakamlığı tarafından hazırlanarak Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’na sunulan projelerle ilçenin yüzü değişecek.

Bu proje ile kadınlar işletmeci olacak
Bu proje ile kadınlar işletmeci olacak
GİRİŞ 29.11.2011 10:38 GÜNCELLEME 29.11.2011 10:38

DOĞAKA’nın, Teknik Destek Programı kapsamında kabul ettiği, Ceviz Reçeli Projesi ile 30 ev hanımına ceviz reçeli yapımı uygulamalı öğretilecek.

Çağlyancerit’te ceviz üretimi yaygın olduğundan, bayanlara yönelik küçük işletmeler kurulması için çalışmalara başlandı. Çağlayancerit’te bilinmeyen ceviz reçeli yapımının öğretilmesi yanında, ayrıca hazırlanan proje kapsamında ballı ceviz, çikolatalı ceviz ve ceviz reçeli alternatif ürünleri olarak tanıtılacak. Böylece cevizden, farklı bir ürünler elde edilerek, hem ilçe ekonomisine hem aile ekonomisine katkı sağlanması bekleniyor.

Çağlayancerit Kaymakamı Olgun Öner, projelerin DOĞAKA ile sınırlı olmadığını belirterek, SODES programı kapsamında Kaymakamlık AB Proje Birimi tarafından hazırlanan ve kabul edilen projeler olduğunu açıkladı. Bu projelerin ilçeye önemli katkısı olacağını belirten Kaymakam Öner, devamının geleceğini söyledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'