Isparta

Tuz odaları ilgi görüyor

12:16 04 Eylül 2015
Tuz odaları ilgi görüyor

Isparta'da Himalaya ve kaya tuzu satışı yapılan tuz evi içinde kurulan tuz odası, özellikle nefes darlığı ve migren şikayeti çekenlerden ilgi görüyor

 Isparta'da kurulan tuz odasına nefes darlığı ve migren şikayeti çekenler büyük ilgi gösterdi.

Tuz evinin sahibi Damla Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada geçen yıl kurulan tuz evinin kısa zamanda tanınırlığının arttığını söyledi. Tuz evinde Himalaya ve kaya tuzu satışı da yapıldığını dile getiren Ünal, en çok ilgiyi ise tuz odasının gördüğünü kaydetti. 

Tamamı kaya tuzu ile kaplı odayı genellikle nefes darlığı, migren ve bronşit rahatsızlığı olanların tercih ettiğini anlatan Ünal, "Tuz odamıza talep yoğun. İnsanlar geliyor, memnun kalıyorlar. Ondan sonraki seanslarda da geliyorlar. Özellikle migren hastalarında geri dönüşlerimiz gayet iyi. Onun dışında tuzun mikrop kırıcı özelliği olduğu için sedef, egzama, mantar hastalıklarında da  olumlu sonuçlar alıyoruz" diye konuştu. 

Kişinin rahatsızlığına göre tuz seanslarının süresinin değiştiğini dile getiren Ünal, "Kronik bir astım hastasında en az 9 seans gelmesi ve odada birer saat kalması gerekiyor. Alerjik olan ilkbahar ve sonbaharda oluşan astım rahatsızlıkları olanların yarım saat, 40 dakika kalmaları ise yeterli" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.