Isparta

Mardin'deki terör saldırısı

10:22 16 Eylül 2015
Mardin'deki terör saldırısı

Mardin'deki terör saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Sezgin Uludağ'ın Isparta'daki babaevinde yas var

Isparta Valisi Vahdettin Özkan ve Emniyet Müdürü Halil Altan, Mardin'deki terör saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Sezgin Uludağ'ın babası Mehmet Uludağ ve annesi Selver Uludağ'a şehadet haberini verdi.

Vali Özkan ve Emniyet Müdürü Altan, şehit polis memuru Sezgin Uludağ'ın ailesinin Hisar Mahallesi'ndeki evine gitti. Oğlunun şehadet haberi üzerine fenalaşan ve bir süredir pankreas rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören anne Selver Uludağ'a, sağlık ekipleri müdahale etti.

Uludağ'ın babaevine Türk bayrağı asıldı. Isparta Belediyesi ekipleri de evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asarak taziye çadırı kurdu. 

Taziyeleri kabul eden baba Mehmet Uludağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun şehit olduğu haberinin sabah saatlerinde verildiğini belirterek "Vatan sağ olsun" dedi. 

- İzin alıp 6 ay annesinin tedavisiyle ilgilendi

Oğlunu iki gün önce rüyasında gördüğünü ve içinde bir sıkıntı oluştuğunu anlatan Uludağ, "Oğlum bize 'Baba siz beni aramayın. Yoğunluktan açamıyorum telefonlarınızı. Ben sizi ararım' dedi. Biz de onun aramasını beklerdik. En son dün annesini aradı. Benim de içimi rahatlattı" diye konuştu. 

Uludağ, 29 yaşındaki Sezgin'in, 3 çocuğundan en küçüğü olduğunu belirterek, "Puanı yüksekti. Arkadaşları polis olunca, polisliği de sevince polis olmak istediğini söyledi. Çalışkan ve üstün başarılı bir çocuktu. İki ağabeyi benim yanımda çalışıyordu" dedi.

Öte yandan 3 yıllık polis memuru olan Sezgin Uludağ'ın 7 ay önce izin alıp annesinin pankreas hastalığının tedavisiyle ilgilendiği, bir ay önce tekrar görevine döndüğü öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.