Isparta

Cumhuriyet Bayramı kutllanıyor

10:46 29 Ekim 2015
Cumhuriyet Bayramı kutllanıyor

Isparta'da düzenlenen tören sırasında vatandaşların üzerine gül suyu serpildi

  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla  Isparta'da düzenlenen töreni izleyen vatandaşların üzerine gül suyu serpildi. 

Hükümet Caddesi'nde düzenlenen törende Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve Isparta Belediye Başkanı Vekili Hüseyin Diker, bindikleri araçla vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutladı. 

Selamlamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu törende konuşan Vali Özkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin aziz milletin her türlü imkansızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseri olduğunu söyledi. 

Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde milletin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eser olan cumhuriyetin, büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, öz güvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin, bugünkü nesillere armağanı olduğunu dile getiren Özkan, "Milletimiz, ne mutlu ki, Cumhuriyetimizi demokrasiyle de taçlandırarak, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefinde büyük mesafeler almıştır. Artık hedefimiz, ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır. Milli hedeflerimize ulaşmak için ihtiyaç duyduğumuz güç, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran milli ruhta gizlidir" diye konuştu. 

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Şiir dinletisinin ardından düzenlenen geçiş töreninde askeri birlikler, gaziler, il genelindeki okulların öğrencileri vatandaşları selamladı. Çeşitli kurum ve kuruluşlara ait araçlar, geçiş yaptı. Geçiş sırasında halkın üzerinde gül suyu serpildi. 

Etkinlik, geçiş töreninin ardından sona erdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.