Isparta

Saldırgan maymunun sahibi beraat etti

15:44 19 Kasım 2015
Saldırgan maymunun sahibi beraat etti

Isparta'da sahibinin iş yerinden kaçıp yan taraftaki başka bir iş yerinde saldırdığı müşteri temsilcisini yaralayan maymunun sahibi, hakkında açılan davada beraat etti. 

Gülpetek Sanayi Sitesi'nde çalışan Özgür Tanrıverdi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şımarık" adını verdiği maymunu 3 yıldır iş yerinde beslendiğini söyledi. 

Maymunu sanayi içinde gezdirdiğini, Şımarık'ın sanayinin maskotu haline geldiğini anlatan Tanrıverdi, iş yerine gelenlerin maymunu görmeleri için çocuklarını da yanında getirdiğini belirtti. 

Şımarık'ın 25 Temmuz'da zincirini kopararak iş yerinden kaçtığını ve komşu iş yerine girdiğini ifade eden Tanrıverdi, maymunun iş yerinde çalışan bir kadına saldırdığını hatırlattı. Kadının polise giderek şikayetçi olduğunu belirten Tanrıverdi, bunun üzerine polise ifade verdiğini ve ardından "basit yaralama" suçlamasıyla konunun mahkemeye intikal ettiğini bildirdi.

Tanrıverdi, kadının şikayetinden vazgeçmesiyle Isparta 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davadan beraat ettiğini söyledi.

- Maymun hayvanat bahçesine gönderildi

Olayın kamuoyuna yansımasıyla iş yerine Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin geldiğini anlatan Tanrıverdi, maymuna el koyarak, Antalya Hayvanat Bahçesine teslim ettiklerini kaydetti. 

Şımarık'ı çok özlediğini dile getiren Tanrıverdi, "Herkes maymunu soruyor. Bir iki ay psikolojik olarak kendimize gelemedik. Bazen fotoğraflara bakıyoruz, kötü oluyoruz. Ben dayanamam diye, görünce ayrılamam diye kendime güvenim olmadığı için görmeye gitmiyorum" dedi.

Gülpetek Sanayi Sitesi'ndeki bir iş yerinde beslenen maymun, 25 Temmuz'da bulunduğu yerden kaçarak, aynı sitede bulunan bir otomobil servisine girmiş, burada müşteri temsilciliği yapan Nursel Arıkan'ı pençeleriyle hafif şekilde yaralamıştı. Maymunu kendinden uzaklaştıran Arıkan, daha sonra Isparta Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.