Isparta

Türkmen köylerine yönelik kara harekatı

16:07 21 Kasım 2015
Türkmen köylerine yönelik kara harekatı

Ülkü Ocakları Isparta Şubesi üyeleri, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik başlatılan kara harekatını kınadı

Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik başlattığı kara harekatı, Isparta'da Ülkü Ocakları tarafından kınandı. 

Esed rejiminin, Rusya'nın da desteğiyle muhaliflerin kontrolündeki Türkmen köylerine başlattığı saldırılara tepki göstermek için Belediye İş Hanı önünde bir araya gelen Ülkü Ocakları Isparta Şubesi üyeleri, tarihte kurulan 16 Türk devletlerinin bayraklarını taşıyarak,  "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklinde sloganlar attı.

Şube Başkanı Akif Çapraz, burada yaptığı konuşmada, Suriye'nin tarihin gördüğü en büyük güç hesaplaşmalarından birine tanıklık ettiğini söyledi. 

 Bölge üzerinde plan yapanlar, mazlum ve biçare bölge halkının oluk oluk akan kanından ziyade elde edecekleri milyon dolarlık ticari pazarları düşündüğünü savunan Çapraz, Suriye Türkmenlerinin bölgede çıkar peşinde koşan zalimlerin ilk hedefi haline geldiğini belirtti. 

Rusya'nın havadan, Esed rejiminin ise karadan saldırarak Türkmenleri katlettiğini öne süren Çapraz, şunları kaydetti:

"Osmanlı’nın vasiyeti, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk emaneti olan Misak-ı Milli sınırlarında kalan bu soydaşlarımıza sahip çıkmanın her şeyden öte bir vatandaşlık vazifesi olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum. Tek ümidi Türkiye olan, tek suçları Türk olmak olan kardeşlerimizin sıkıntılarına yönelik somut adımlar atılması için yetkili makamları göreve çağırıyoruz." 

Konuşmanın ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı. 

 

 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.