Isparta

Emniyet personeline "prensip emirleri kitapçığı"

13:45 18 Ocak 2016
Emniyet personeline "prensip emirleri kitapçığı"

Isparta Emniyet Müdürlüğü polis ile vatandaş arasındaki ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi amacıyla içerisinde emniyet personelinin uyması gereken kuralların bulunduğu "Prensip Emirleri Kitapçığı" hazırlandı.

Alınan bilgiye göre Isparta Emniyet Müdürlüğü personeline dağıtılan kitapçıkta tüm birimlerin alacağı kararlar ve yapacakları çalışmalarda vatandaşı hizmetin odağı olarak kabul edeceği yer aldı.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışı hareket edileceğini belirtildiği kitapçıkta, emniyet personelinin vatandaşlara saygılı, onu anlayan, onun oturduğu yerde oturan, onun bir parçası olan idare anlayışı içerisinde etnik kökenden, kimliğinden, inancından, doğduğu yerden, ailesinden ve eğitiminden dolayı ayrımcılık yapmayan bir yönetim anlayışla hareket edeceği vurgulandı.

Vatandaşa hizmet esaslı çalışmaların yapılacağı belirtilen kitapçıkta, şunlara yer verildi:

"Başta yöneticiler olmak üzere mesleki hiyerarşi içerisinde yer alan bütün görevlilerimiz, hizmet için vatandaşı beklemek yerine, hizmeti yeni bir formatla vatandaşın en uygun biçimde istifadesine sunmaya çalışacaklardır. Kamuoyunun statükoculuk diye vasıflandırdığı, çözüm üretmekten ziyade sorun üreten yönetim tipinden uzak durulacaktır. Değişime ve dönüşüme açık, insiyatif kullanan, çare üreten model benimsenecektir. Bunun için bürokratik bahanelere sığınma alışkanlığı her kademedeki personel tarafından kesinlikle terk edilecektir. İşin niçin yapılamadığına, bilindiği ve daima söylenildiği şekliyle kadro yetersizliği, mali kaynak azlığı gibi bahanelerin arkasına sığınılarak cevap verilmesi kabul edilebilir değildir. Tüm birim amirleri kuruluşlarındaki görevlilerin vatandaşlarımıza karşı davranışlarını özenle izleyecekler ve geliştirilmesi için gerekli tedbirleri alacaklardır. Bu anlayışı halkımıza kolaylık sağlayarak idareye karşı güven ve saygınlık duygularını güçlendirip geliştirecektir. Devletimizin ve milletimizin temel değerlerine bağlı, hukukun üstünlüğü ilkesini tam olarak benimseyerek hukuk kurallarının tarafsız, tavizsiz olarak, hakkaniyet doğrultusunda uygulanması sağlanacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.