Isparta

Vali Özkan'dan 2015 değerlendirmesi

16:42 19 Ocak 2016
Vali Özkan'dan 2015 değerlendirmesi

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, 2015 yılında kamusal alanda yapılan yatırımlar ve Isparta'nın eğitim, sağlık, gençlik ve spor gibi alanlarda geldiği noktaları değerlendirdi.

Özkan, Valilik Gül Toplantı Salonu'nda düzenlendiği basın toplantısında, kentin eğitim alanında OECD ortalamalarına ulaştığını söyledi. Derslik başına düşen öğrenci sayısının temel eğitimde 17, ortaöğretimde 20 olduğunu belirten Özkan, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 hedefinde yer alan 24 rakamında daha iyi bir konumda olduklarını kaydetti.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısına bakıldığında temel eğitimde 14, ortaöğretimde 12 rakamı ile 14 olan OECD ortalamasını yakaladıklarını, 16 olan Türkiye ortalamasından daha iyi bir seviyeye ulaştıklarını belirten Özkan, "Okullaşma oranlarında önemli başarılar elde edildi. Okul öncesinde yüzde 71, ilkokulda yüzde 96, ortaokulda yüzde 94, ortaöğretimde yüzde 93 oranları ile önemli başarılar elde edilmiştir" dedi.

Isparta'nın eğitim alanında gelişimini sürdürdüğüne dikkati çeken Vali Vahdettin Özkan, şöyle konuştu:

"Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında yaygın eğitim faaliyetlerinden yüzde 13 faydalanma oranı ile 2 bin 397 kurs düzenlenerek 54 bin 278 kişinin eğitim faaliyetlerinden faydalanması sağlandı. Bu hususlarda teknolojiyi de kullanmak çok önemlidir. Bu kapsamda 70 okulda bin 500 derslikte akıllı tahta uygulamasına geçilmiştir. 2015 yılında eğitime 120 yeni derslik kazandırılmıştır. Aslında 120 derslikten daha fazla ama hala daha devam eden dersliklerimiz var."

Isparta'nın gençlik ve spor anlamında da hızlı bir ilerleme kaydettiğine dikkati çeken Vali Özkan, son 2 yılda sporcu sayısının 22 binden 25 bine ulaştığını, lisanslı öğrenci sayısının ise 8 binden 15 bine yükseldiğini kaydetti. Yaz sporlarından faydalanan öğrencilerin sayısının 10 binden 13 bine arttığını dile getiren Özkan, Isparta'nın yaklaşık 50 organizasyona ev sahipliği yaptığını anlattı.

Sağlık alanında yapılan çalışmalara da değinen Özkan, şunları kaydetti:

"Sağlık hizmetlerine baktığımız zaman son 11 yılda yoğun bakım yatak sayımız 11'den 279'a çıkarak 25 kat artmıştır. Bu artış hem nitelik hem de nicelik açısından çok önemlidir. 10 bin kişiye düşen yatak sayısı ile ülke genelinde 4'üncü sırada, TÜİK verilerine göre hasta memnuniyet sıralamasında Türkiye'de birinci. Bu durum iki sonucu ortaya çıkarıyor. Birincisi sağlıkta kullandığımız teknolojiler ve hastalara uygulanan yöntemlerde de ilk sıradayız. Son 12 yılda ambulans sayımız 14'den 56'ya çıkarak 4 kat artış sağlanmıştır. Ambulans, yoğun bakım yatak sayısı ve kişiye düşen yatak sayısı ile paralel olarak nüfus sayımızda artmakta. Önemli olan nitelikli bir sağlık hizmeti vermektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.