Isparta

Okula gidemedi, karnesini öğretmenleri ve arkadaşları getirdi

13:20 22 Ocak 2016
Okula gidemedi, karnesini öğretmenleri ve arkadaşları getirdi

Hastalığı nedeniyle karnesini almaya gidemeyen yürüme ve zihinsel engelli Gülten Çelik'in karnesini, eve gelen arkadaşları ve öğretmenleri verdi.

IYAŞ Ortakokulu özel eğitim sınıfında eğitim gören yürüme ve zihinsel engelli Çelik, soğuk algınlığı nedeniyle okula gelemedi. Çelik'in karne alamamasına üzülen öğrencinin öğretmenleri ve sınıf arkadaşları, Çelik'i ziyaret ederek, karnesini evinde vermeye karar verdi.

Çelik'in Fatih Mahallesi'ndeki evine giden öğretmen ve öğrenciler, Çelik'e karnesini verdi. Büyük sevinç yaşayan Çelik, öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarının bu ziyareti nedeniyle gözyaşlarını tutamadı.

Çelik'in babası Yaşar Musa Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretten dolayı kızının öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarına teşekkür etti. Ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini anlatan Çelik, böyle öğretmenler ve idareciler olduğu sürece kızının hiçbir zaman mağdur olmayacağına inandığını söyledi.

Öğretmenlerinin, Gülten ile kendi çocuklarıymış gibi ilgilendiğini bildiğini dile getiren Çelik, bugünkü sürprizin bu düşüncelerinde ne kadar da haklı olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Okul Müdürü Ramazan Tezcan ise Gülten'in okuldaki özel eğitim sınıfında eğitim gören 10 öğrenciden biri olduğunu söyledi.

Gülten'in bugün okula gelemeyeceğini öğrenince üzüntü yaşadıklarını ve Gülten'in karnesini evine getirmeye karar verdiklerini anlatan Tezcan,"Burada olmaktan, Gülten'i görmekten, karnesini kendisine vermekten dolayı çok mutluyuz. Gülten'in mutlu olması, bizi daha mutlu ediyor. Gülten gibi özel öğrencilerimizi, evlerinde ziyaret edilmesinin rutin olarak devam etmesi görüşündeyim" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.