Isparta

THY'nin pilotları Isparta'da yetişecek

15:26 26 Ocak 2016
THY'nin pilotları Isparta'da yetişecek

Isparta'da bulunan ER-AH Havacılık Uçuş Okulu, pilot yetiştirilmesi amacıyla Türk Hava Yolları (THY) ile anlaşma imzaladı.

ER-AH Havacılık Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ER-AH Havacılık Uçuş Okulu'nun 2008 yılında Isparta'da kurulduğunu, şehrin iklimi ve diğer şartlarının, havacılık eğitimine uygun olduğunu söyledi. Havacılık denilince akla ilk gelen yerlerin İstanbul ve Antalya olduğunu anlatan Cabıoğlu, bu şehirlerdeki yoğunluk nedeniyle artık eğitim uçuşlarının çoğunlukla Isparta'da yapıldığını kaydetti.

Isparta'nın, Antalya ve İstanbul'un ardından Türkiye'nin havacılık üssü olacağına dikkati çeken Cabıoğlu, havacılık sektörüne ciddi anlamda istihdam sağladıklarını vurguladı. Türkiye'deki havacılık sektörünün dünyadakinden daha hızlı büyüdüğüne işaret eden Erdoğan Cabıoğlu, sektör geliştikçe eleman ihtiyacının da arttığını belirtti.

Isparta'nın havacılık sektörünün gelişmesine uygun bir şehir olduğunu ifade eden Cabıoğlu, THY ile pilot yetiştirilmesi amacıyla görüşmelerde bulunduklarını aktardı.

Cabıoğlu, "Biz ER-AH Havacılık olarak 3 yıldır THY'nin kapısını çalıyoruz. THY defalarca Süleyman Demirel Havalimanı'na geldi. Kontroller yaptı. Defalarca bizi denetlediler ve biz bu denetlemelerden alnımızın akıyla çıktık. Daha sonra da anlaşmamızı imzaladık. THY ile 3 yıllık anlaşma yaptık. Gelen öğrenciler, 10 ay sonunda eğitimlerini tamamlayacaklar. Türk Hava Yolları pilotlarına 218 uçuş ve simülasyon, 900 saat de yer eğitimi verilecek. İlk grup 3 Şubat'ta eğitime başlayacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.