Isparta

Şanlıurfa'da ele geçirilen 5,5 ton plastik patlayıcı

17:38 03 Şubat 2016
Şanlıurfa'da ele geçirilen 5,5 ton plastik patlayıcı

Şanlıurfa'da geçtiğimiz yıl eylül ayında soğan yüklü bir tırda 5,5 ton plastik patlayıcı ele geçirilmesiyle ilgili Isparta'da gözaltına alınan kişi, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu, Gönen ilçesine bağlı İğdecik köyünde, jandarma ile ortaklaşa düzenlenen operasyonla gözaltına alınan A.İ.S, savcılık tarafından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

A.İ.S, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "tehlikeli madde bulundurmak ve bunun ticaretini yapmak" suçundan tutuklandı.

Şanlıurfa kent merkezinde 9 Eylül 2015'te şüphe üzerine durdurulan bir tırda 5,5 ton plastik patlayıcı bulunmuş, olayla ilgili araçtaki 2 kişi gözaltına alınmıştı. Patlayıcının kaçak yollarla PYD'nin kontrolündeki Tel Abyad'a götürülmek üzere hazırlandığı açıklanmıştı. A.İ.S. ise Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu bu sabah Gönen ilçesine bağlı İğdecik köyünde gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.