Isparta

Isparta'da 5 ay önce kurulan merkezde hedef canlıdan nakil

16:32 10 Şubat 2016
Isparta'da 5 ay önce kurulan merkezde hedef canlıdan nakil

Isparta 5 ay önce kurulan ve kısa süre önce kadavradan alınan organlarla iki hastanın yaşama tutunduğu Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Organ Nakli Merkezi'nde, canlıdan organ nakli yapılması da hedefleniyor.

SDÜ Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa süre önce kurulan organ nakil merkezinde büyük başarı elde ettiklerini söyledi.

Organ nakli ekibinin çok güzel işler çıkardığını dile getiren Bülbül, "Biz organ nakli ekibi olarak artık kendi kendimize yettiğimizi ve bölgeye de hitap ettiğimizi düşünüyoruz. Geldiğimiz noktada nakil yapılmış hastalar, sağlıklı şekilde hayatlarına devam ediyor" dedi.

Organ bağışının manevi açıdan önemli bir karar olduğunu vurgulayan Bülbül, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu hafta içinde gerçekleştirdiğimiz nakillerde iki organ da beyin ölümü gerçekleşen donörlerden alındı. Bundan sonra da inşallah canlıdan nakil yapacağız. Bizim nakil olayında önemsediğimiz şey beyin ölümü gerçekleşen insanların organlarının bağışlanması. Bir organ bir başkasını yaşatmak için veriliyorsa bunun manevi değerinin yüce Yaradan katında önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizim insanımız mağdur durumdaki, rahatsızlık çeken insanlara şifa vermeyi biliyor. Bir organ bir hayat demektir. Organ bağışı çok önemli. Bağışta bulunulduğu sürece biz de bu işleri yapmaya devam edeceğiz inşallah."

- İki hastadan yaşama yeniden "merhaba"

SDÜ Organ Nakli Merkezi'nde beyin ölümü gerçekleşen iki ayrı hastadan alınan böbrek ve karaciğer yine iki ayrı hastaya nakledildi.

Yaklaşık 3 yıldır karaciğer bekleyen 62 yaşındaki Ramazan Özbek, gazetecilere yaptığı açıklamada Konya'dan SDÜ'ye 11 ay önce başvurduğunu, uygun organın bulunmasıyla naklin gerçekleştiğini belirterek, sağlığına kavuşmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Böbrek nakli yapılan 42 yaşındaki Mehmet Kıdış da SDÜ'ye 5 ay önce başvurduğunu, kısa sürede uygun organın bulunmasından mutluluk duyduğunu dile getirerek operasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.