Isparta

Genç çiftçi projelerinin desteklenmesi

21:26 12 Nisan 2016
Genç çiftçi projelerinin desteklenmesi

Isparta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Şarkikaraağaç İlçesi Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, genç çiftçilerin desteklenmesi için düzenlenen toplantının yoğun ilgi görmesinden memnun olduklarını belirtti.

projeden genç çiftçilerin nasıl yararlanacaklarını anlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şölen, genç çiftçilerin 30 bin liraya kadar desteklenmesi modelinde yaş sınırının 18 ile 40 yaşları arasında olma şartı olduğunu söyledi.

İl Müdürü Şölen, nüfusu 20 bin ve altı kırsal yerlerde yerleşim şartı bulunmadığını, merkez ilçe dışındaki bütün köy ve ilçelerin bu uygulamaya dahil olduğunu kaydetti.

Öncelikle internet ortamından ön müracaatların alınacağını belirten Şölen. müracaatların 12 Mayısta sona ereceğini, daha sonra proje değerlendirmeleri yapılarak, puanlamanın uygulanacağını ve buna göre ödeneklerin çıkartılacağını kaydetti.

Isparta’nın desteklerden daha fazla yararlanmasını arzu ettiklerini de belirten Şölen, "İnşallah ilimiz bu ödeneklerden kat ve kat yararlanır. Sonrasında sözleşme imzalanacak. Bununla ilgili detaylı bilgileri sizlere vereceğiz. Belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde projesi kabul edilen genç çiftçilere ön ödeme yapılabilecek." dedi.

Genç çiftçilerin bu program kapsamında verilen hibeden sadece bir kez yararlanabileceklerini ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şölen, aynı proje konusunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının diğer hibe programlarından yararlananların bu programdan faydalanamayacaklarına dikkati çekti.

İl Müdürü Şölen, "Bu uygulamayla tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanıyor" diye konuştu.

Daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli tarafından ayrıntılı bilgilendirmeler yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.